ZA ODLIKAŠE

SLS AMG samo početak, sprema se i Black Series

04.11.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Spiritualni nasljednik legendarnog 300 SL Gullwinga – model SLS AMG – čini se, neće dobiti samo roadstersku i električnu izvedbu, već i najžešće izdanje Black Series, prenosi Autocar

Britanski magazin razliku između SLS AMG-a i modela Black Series uspoređuje s onom između Corvette Z06 i ZR1. Snaga atmosferskog V8 sa 563 KS trebala bi biti povećana na više od 600 KS, dok bi okretni moment skočio sa 650 Nm na više od 700.

Povećanje snage nije jedini trik kojim bi se trebao okoristiti Black Series. Autocar spominje i unaprijeđenu aerodinamiku te smanjivanje  mase opsežnijom uporabom ugljičnih vlakana i uklanjanjem suvišnih luksuznih komponenata.

Automatizirani sedmerostupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom trebao bi biti prenesen iz standardnog SLS-a, dok će Black Series navodno dobiti i unaprijeđeni stražnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Sprint do stotke trebao bi biti kraći od 3,5 sekundi, a najprestižniji SLS trebao bi biti sposoban za maksimalnu brzinu veću od 330 km/h.

Sve to trebalo bi krajnjeg kupca koštati dodatne premije na cijenu SLS AMG-a od 50 posto, oko 1,25 milijuna kuna. Očekuje se da će automobil ugledati svjetlost dana tek 2013. godine.