ISPROBAJTE!

Slavne ljepotice zbog ovog izgledaju tako dobro

03.10.2014 u 08:00

Make-up trikovi

Izvor: tportal.hr / Autor: Reuters/Profimedia

Bionic
Reading

Pitate se kako slavne ljepotice Zoe Saldama, Jennifer Lopez, Cameron Diaz i Anne Hathaway uspijevaju imati baš uvijek tako sjajan make-up? Istina je da iza njihovog izgleda stoji vojska vizažista, no isto tako njihov izgled nije teško postići uz nekoliko trikova

Kada se radi šminkanju, tu postoji čitav niz trikova. Ako se pitate kako slave ljepotice mogu uvijek biti tako dobro našminkane, odgovor se krije u ovim trikovima.

Budite jednostavni, ali seksi
Zoe Saldana izgleda doslovno predivno s minimalno šminke, a na crvenom tepihu osvaja jednostavnim, ali doista glamuroznim make-upom. Prema riječima Zoeine vizažistice Vere Steimberg, dugi potez crnim tušem na kapcima ističe oči, a crveni ruž naglašava osmijeh i daje dozu glamura, i uz još malo rumenila prirodne boje, perfektan make-up za crveni tepih, piše redbookmag.com

Kako mačkasto našminkati oči? Nježno povucite vanjski kut oka prema gore. Uz pomoć kratkih poteza, povucite finu i glatku liniju tušem što je moguće bliže rubu trepavica. Kada stignete do samoga ruba kapka, crtu povucite lagano prema gore te ćete tako dobiti seksi mačkast izgled.

Seksi crvene usne. Osnovno je pravilo pronaći nijansu crvenog ruža koja vam pristaje. Nakon što otkrijete idealnu nijansu, ruž jednostavno nanesite na usne, bez prethodnog iscrtavanja olovkom ili nanošenja kistićem. Prema riječima Vere Steimberg, za tamoputu kožu te maslinast ten najbolji izbor su plavo-crveni tonovi, a tople narančasto-crvene nijanse najbolje su za svjetliju put žutog podtona.

Zauvijek preplanuo ten
Kada se radi o preplanulom looku, koji je istovremeno tako ležeran, ali jako seksi, Jennifer Lopez je apsolutna vladarica. Neki je nazivaju i božicom preplanulog looka pa u ovome slučaju nema boljeg uzora. Prema riječima vizažistice Tracy Murphy, preplanuo ten kožu čini nevjerojatno blistavom, oči svjetlijima, a zube bjeljima.

Kako postići preplanuo ten? Pronađite bronzer u prahu koji je jednu do dvije nijanse tamniji od vašeg prirodnog tena te koji ima suptilan sjaj, ali ne smije 'blještati'. Uz pomoć mekanog kista, bronzer nanesite preko obraza, iznad obrva, čela, preko nosa i brade, pa sve do vrata.

Istaknite oči i usne. Sjenilo u toploj, ciglastoj nijansi istaknut će vam oči, a prozirno sjajilo s tek malo boje u nijansi breskve usne će učiniti podatnima. Da biste izbjegli da usne izgube sjaj, prije nanošenja sjajila usne ispunite olovkom neutralne nijanse.

Dotjerajte obrve i izgledajte mlađe
Izbijeljene obrve Cameron Diaz daje vječni look zavodljive surferice, ali je čine i nekoliko godina mlađom. Punije obrve pomlađuju, a ako su dobro i lijepo oblikovane, oblikuju oči te daju strukturu i ravnotežu cijelom licu.
Kako postići punije obrve? Vizažistica Tracy Murphy preporučuje korištenje oštre olovke za obrve kako bi im se definirao oblik. Kratkim i oštrim potezima ocrtajte oblik, a nakon toga ih počešljajte četkicom za obrve. Za konačan rezultat, nanesite malo gela za obrve.

Za šminkanje očiju koristite svijetle nijanse. Deblje, pune i naglašene obrve ističu oči, stoga ih u ovome slučaju nije potrebno napadno šminkati. Dovoljno je nanijeti samo neutralno ali lagano svjetlucavo sjenilo, a zatim tanji sloj maskare na donje i gornje trepavice.

Dramatičan, a opet prirodan look
Anne Hathaway pravi je dokaz za to kako neutralna šminka može biti jednako upečatljiva kao i naglašena šminka. Meke i svijetle nijanse daju lijepu notu koži te ističu usne i oči.

Lažne trepavice. Slavna vizažistica Kate Lee iz Chanela ističe sve prednosti umjetnih trepavica, a u tom slučaju nije potrebno ni nanositi tuš za oči. Nakon stavljanja umjetnih trepavica treba samo na dio gdje su prave trepavice nanijeti tanak sloj tamne maskare.

Birajte nježne, ali efektne nijanse. Potražite ruž u neutralnoj ružičastoj nijansi koji će vam istaknuti prirodnu boju usana. A velike su šanse da će vam pristajati upravo ruž s notom ljubičice, a za kraj na obraze je potrebno nanijeti breskvasto brončano rumenilo u kremi.