TRAŽENO MODNO IME

Slavne ljepotice pomamile se za odjećom njujorške dizajnerice

26.01.2016 u 09:44

  • +10

Slavne dame u kreacijama Sally LaPointe

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Kolika je moć zvijezda, najbolje se vidi na primjeru perspektivne dizajnerice Sally LaPointe čiji je brend nastao prije nepunih šest godina. Zahvaljujući brojnim poznatim osobama, ova je dizajnerica u kratkom roku postala omiljeno novo modno ime čija popularnost raste iz dana u dan

Sally LaPointe - dizajnerica s njujorškom adresom, prije šest godina stvorila je brend čijim odjevnim komadima ne mogu odoljeti brojne holivudske zvijezde. Radeći s malim timom u njujorškoj Kineskoj četvrti, Sally LaPointe i njezina poslovna partnerica Sarah Adelson stvorile su brend koji je u kratkom roku zaintrigirao modnu javnost.

Rad dizajnerice Sally LaPointe teži avangardnom stilu, a u pažljivo konstruiranim haljinama oštrih linija koje su postale bestseler brenda žene odišu moći i seksepilom i pokazujuju svoju tamnu stranu.

Lansiranjem prvih kolekcija stekla je rapidnu popularnost, ponajprije kod zvijezda poput Lady Gage Katy Perry i Rite Ore koje su među prvima prepoznale njezine radove i osjećaj za estetiku.

Iako je dizajnerica nebrojeno puta istaknula kako bi voljela odijevati zvijezde poput Beyonce, Tilde Swinton Rooney Mare i Cate Blanchett, njezine kreacije su, ironično, najviše zaintrigirale članicu klana Kardashian.

Megapopularna Kendall Jenner, koju prati više od 39 milijuna fanova na Instagramu, nekoliko je puta u kratko vrijeme viđena u kreacijama ove dizajnerice. Za sve kreacije Sally LaPointe na Kendall Jenner najviše je zaslužna njezina stilistica Monica Rose koja je osobno kontaktirala dizajnericu moleći je za nekoliko odjevnih komada iz kolekcija.

Efekt koji je popularna Kendall imala na biznis ove dizajnerice svakako nije malen. Crna vesta od kašmira s krznenim rukavima koju je jednom odjenula odmah je rasprodana.

Popularnosti brenda svakako pridonosi i njezina kolegica s modnih pista – Gigi Hadid. Kendall uglavnom Sallyne kreacije za svakodnevna pojavljivanja, a Gigi uglavnom nosi svečane kreacije za crvene tepihe. Tako je u više navrata zablistala u haljinama koje pažljivo prate siluetu. Haljinama LaPointe nisu mogle odoljeti ni glumice Kristen Stewart i Hailee Steinfield, a ni dugogodišnja Viktorijina anđelica Lily Aldridge

Ime Sally LaPointe stiglo je i do Bijele kuće. Uskoro bivša prva dama Amerike Michelle Obama nedavno se pojavila u kreaciji iz najnovije kolekcije.