Brinite o svojoj koži

Skincare za kožu u menopauzi

28.02.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Menopauza je nešto s čime se sve žene susreću. Malo je poznato koje sve promjene koža prolazi kroz menopauzu, stoga smo htjeli ukazati na to kako svoju kožu možete pripremiti za promjene s kojima se može suočiti tijekom menopauze koja može biti stresna za vaše tijelo, fizički i psihički.

Unatoč tome što se događa svim ženama, menopauzu mnogi doživljavaju kao tabu temu i zbog toga se nije neuobičajeno osjećati pomalo usamljeno kada je u pitanju prolazak kroz menopauzu, ali to nije putovanje s kojim se morate suočiti sami – tu smo da vam pružimo potrebne informacije i skincare savjete za menopauzu!

Kako menopauza utječe na kožu?

Menopauza je način na koji tijelo službeno zaustavlja menstruaciju i definira se kao „potpuni izostanak menstrualnog ciklusa kroz 12 uzastopnih mjeseci.“ Iako je menopauza uobičajena kod žena koje su prešle plodnu dob (otprilike sredina kasnih 50-ih), to nije uvijek slučaj - poznato je da neke žene ulaze u menopauzu već u 30-ima. Menopauzi je općenito potrebno vrijeme da završi svoj prijelaz i može trajati nekoliko godina, a tijekom tog vremena na tijelo može utjecati psihološki i fiziološki. Hormonske fluktuacije uznemiruju tijelo i promjene na koži mogu nastati od perimenopauze (prve faze menopauze). Uz smanjenu produkciju hormona, koža proizvodi manje sebuma što znači da biste mogli primijetiti da vaša koža više nije masna, iako je cijeli život bila u tom tipu. Povećana osjetljivost je uobičajena, ali drugi problemi mogu uključivati ​​izbijanje hiperpigmentacijskih mrlja, svrbež kože, crvenilo, bore i opće promjene u teksturi i cjelokupnom izgledu. Ako već imate stanja kože kao što su problemi s aknama, možda ćete primijetiti da se ono pogoršava tijekom tog vremena jer koža postaje osjetljivija. Povećana osjetljivost također može izazvati alergije, a niska razina estrogena obično dovodi do suhe kože.

Što možete učiniti?

Menopauza vam može narušiti samopouzdanje i kada vaša koža odjednom počne reagirati na apsolutno sve što vam je do sada funkcioniralo savršeno možete se naći pred zidom, no, postoje skincare koraci koje možete poduzeti kako biste se osjećali bolje u svojoj koži i ublažili svaku nelagodu prouzrokovanu ovim stanjem.

Nahranite kožu izvana ali i iznutra!

Naša je filozofija tretirati kožu i izvana i iznutra. Imajući to na umu, promjene načina života, kao što su promjena prehrane i povećanje unosa vode, mogu promijeniti stanje vaše kože. Pijenje manje alkohola i učenje kako se nositi sa stresom također vam mogu pomoći u upravljanju vanjskim uvjetima kao što je svrbež kože. Prehrana bogata orašastim plodovima, sjemenkama i ribom pomoći će vašoj koži i poboljšati osjećaj ugode. Održavajte redoviti obrazac spavanja i neka vam tjelovježba postane navika kako biste održavali mišiće u formi i cirkulaciju oksigenirane krvi koja kola tijelom. Ako trebate dodatno pojačanje, isprobajte kapsule PHYTOPHANERE koje vraćaju gipkost i elastičnost epidermisu dok vitamini B2, B5, B6, B8, C i E, beta-karoten i omega masne kiseline pružaju podršku zdravom funkcioniranju kože.

Tretirajte specifične problematike kože

Suhoća: izbjegavajte duge, vruće kupke i ne zaboravite redovito nanositi hidratantnu kremu kako biste umirili i nahranilii suhu kožu. Održavajte kožu zdravom korištenjem krema s visokim SPF faktorima i izbjegavajte grube sapune i deterdžente koji mogu pogoršati dehidraciju kože.

Osjetljivost: izbjegavajte parfemirane proizvode. Pridržavjamo se mota, “mirisi ne mijenjaju stanice” i ovi nebitni aditivi mogu iritirati osjetljivu kožu i pružiti joj malo ili nikakve koristi. Potražite protuupalne sastojke poput aloe vere, kamilice i ekstrakta nevena za smirivanje iritirane kože sklone crvenilu.

Prekomjerno znojenje i akne : Možda ćete se susresti s pojačanim znojenjem na području grudi i drugih dijelova tijela zbog noćnog znojenja i navala vrućine - valunga. Isprobajte Lierac Body Hydra piling za tijelo koji pruža pomoć u liječenju akni po tijeli, uklanjanju mrtvih stanica kože i dodatnoj hidrataciji uz svoju formulu koja sadržava kompleks dvaju hijaluronskih kiselina..

Opuštena koža: Svi ljudi se susreću s gubitkom kolagena, hidratacije i čvrstoće kože – to je prirodni dio procesa starenja. Dok su zaštita od sunca i vitamin A ključni za sprječavanje preranog gubljenja čvrstoće kože, tretmani poput microneedlinga, resurfacinga i mikrodermoabrazije mogu imati značajan učinak na čvrstoću kože. Isprobajte Dr.Brandt Microdermabrasion piling za lice i Resurfacing pjenu koje će vratiti čvrstoću, sjaj i hidrataciju koži lica.

Crvenilo kože: Ukoliko je vaša koža u menopauzi sklona crvenilu i iritacijama, u spas joj pristiže Dr.Brandt Cool Biotic krema umiruje iritiranu i kožu sklonu upalama, vidljivo smanjuje crvenilo, hladi na dodir, momentalno hidratizira i pruža koži olakšanje.

Proizvodi za njegu kože u menopauzi

Kako je lučenje sebuma i zadržavanje hidratacije smanjeno tijekom menopauze, Apivita Beessential linija pomaže jačanju kožne barijere. Dnevno ulje i noćni balzam koži pružaju prijekopotrebnu hidrataciju i pojačavaju djelovanje ostalih skincare proizvoda koje koristite.

Hranjivi čistač poput Apivita pjene s lavandom pomoći će da koža ostane meka i gipka i pripremiti ju za nanošenje ulja, seruma i krema namijenjenih koži u menopauzi poput Lierac Arkeskin linije koja je dizajnirana za vas, a preporučena od strane endokrinologa i ginekologa.

Lierac Arkéskin linija (Arke = arhitektura; koža = koža) pojavila se 1996. godine i bio je prvi kozmetički program specijaliziran za hormonsko starenje kože uslijed menopauze. 2021., 25 godina kasnije, pojavljuje se nova generacija ovog kultnog asortimana, prilagođena znanstvenom napretku i potrebama današnjih žena; cjelovita linija proizvoda koji pomažu ženama da bolje žive u svojoj koži. 4 proizvoda, 3 kozmetička i 1 dodatak prehrani s komplementarnim djelovanjem za poboljšanu učinkovitost.

Nova generacija Arkéskina kombinira dva regulirajuća biopeptida. Ovi biološki aktivni peptidi mogu modulirati ekspresiju specifičnih gena u ova dva perioda i na taj način ponovno sinkronizirati aktivnosti stanica kože. S dnevnom kremom zaštitit će se koža zahvaljujući povećanoj stopi hidratacije i proizvodnji ceramida. S noćnim fluidom, njegova se regeneracija potiče povećanjem proliferacije keratinocita.

Lierac Arkeskin dnevna krema i noćni fluid čine prvi dvojac za njegu kože u menopauzi koji koži pomaže da povrati ravnotežu kroz dan / noć tijekom menopauze. Tajna ovog dvojca je činjenica da funkcioniraju kao dvojac za resinkronizaciju kože, jamčeći joj hidrataciju, gustoću i čvrstoću. To se postiže kombinacijom dva biopeptida koji djeluju sinergistički. Lierac Arkeskin je siguran za sve tipove kože ali je prilagođen za karakterističnu suhoća kože tijekom menopauze, pružajući joj apsolutnu udobnost.

Lierac Arkeskin balzam za tijelo njeguje i učvršćava kožu tijela, osiguravajući osvježavajući učinak koji smiruje kožu. Ovaj proizvod kombinira đumbir s dvostrukom hijaluronskom kiselinom koji hidratizira i zateže kožu.

Uz Lierac Arkéskin, 9 od 10 žena bolje živi u menopauzi. Lieracovi proizvodi testirani su u 7 kliničkih studija i potrošačkih testova na više od 300 žena u menopauzi. Asortiman bez hormona, veganski i s 95% sastojaka prirodnog podrijetla, izuzetno lagane i udobne teksture. Mirisi inspirirani aromaterapijom koji poštuju biološke ritmove jamče osjećaj dobrobiti za tijelo i um nakon nanošenja.

Lierac Arkéskin liniju možete koristiti u kombinaciji sa serumom, kremom za područje oko očiju i komplementarnom njegom koja najbolje odgovara potrebama kože u bilo kojem trenutku.

Još jedan od simptoma menopauze je suhoća rodnice. Sa suhoćom rodnice možete se boriti s Apivita nježnom pjenom za intimno područje i protiv suhoće rodnice. Nježna pjena za čišćenje intimnog područja i protiv suhoće rodnice s aloe i propolisom namijenjena je hidrataciji i njezi intimnog područja, a u sebi sadrži 92% prirodnih sastojaka. Nježna dnevna pjena za čišćenje idealna je za žene u menopauzi te njeni bogati sastojci ublažavaju iritacije i suhoću te pružaju osjećaj olakšanja.

Dr.Brandt, Lierac Arkeskin i Apivita dostupni su na www.delmerion.hr , u bolje opskrbljenim ljekarnama diljem Hrvatske i Mullerima.