BANDANE SU OPET IN

Sjećate li je se? Ovaj zaboravljeni modni detalj koji smo obožavali u devedesetima vratio se u velikom stilu

01.06.2020 u 15:12

Bionic
Reading

S modnim povratkom 90-ih, osim kratkih topova, traperica širih nogavica ili cargo hlača, naglo je poraslo zanimanje i za jednim modnim detaljem koji je u tom razdoblju bio vrlo popularan

Sjećate li se bandana marama? Detalj prepoznatljivih šara u 90-ima je bio veliki hit i nema osobe koja nije imala barem jednu u svojoj kolekciji.

Marame s prepoznatljivim bandana uzorkom nosile su se na kosi, kao narukvicu, oko vrata, na torbi... A sad su se vratile i čini se da ćemo ih ponovno viđati svugdje!

Bandana ili njezina elegantnija varijanta - svilena marama, bile su nekad apsolutni must have, pa su ih nosile između ostalih i Paris Hilton, Nicole Richie, ali i modna ikona Carolyn Bessette-Kennedy.

  • +4
Slavni s bandanama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim što se odlično uklapaju u nostalgični modni revival 90-ih bandane su usljed globalne pandemije postale ponovno tražene i kao priručna nemedicinska maska pa su ih mnogi slavni i poznati iskoristili i na taj način poput Andie MacDowell i Margot Robbie.

Influcencerice i poznate blogerice također su rado prigrile bandane te su ih uspješno uklopile u svoje outfite poput Belle Hadid, Due Lipe ili Kaije Gerber.

Nedavno je mlada glazbena senzacija Dua Lipa pokazala kako retro looku dati poseban twist upravo uz cool maramu. Osim toga, marama je odlična ideja ako niste stigli oprati kosu ili želite 'kamuflirati' izrast.

Zanimljivih ideja na internetu ne nedostaje pa niste sigurni kako nositi bandanu na nov način, vjerujemo da će vas nadahnuti viđeno.