IZBIRLJIVA STVORENJA

Sitničari li i vaša mačka oko vode?

14.12.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Zvuči nevjerojatno, no neke će mačke biti izbirljive i oko vode. Ne paše im svakakva voda – neke vole topliju, neke hladniju, neke piju odstajalu vodu, a neke će piti isključivo svježu, iz slavine. Znate li gdje spada vaša mačka i brinete li da ima dovoljno vode?

Osim što mačke lakše podnose glad nego žeđ, konzumacija vode izuzetno je bitna pogotovo za mačke čija se prehrana bazira na suhoj hrani. Dehidrirana hrana sadrži sve sastojke potrebne mačjem organizmu, no s obzirom na to da je dehidrirana, dehidrira i cijeli organizam pa može potencirati stvaranje mokraćnih kamenaca.

Upravo je zato izuzetno važno poznavati svoju macu, pratiti dobiva li dovoljno tekućine (bilo kroz mokre obroke, bilo kroz vodu) te kako zapravo voli piti vodu, piše Mačkarica

Ako vam maca petlja oko vode i primijetite da joj nešto nije po volji, isprobajte ove korake i otkrijte što doista voli!


1. Mijenjajte vodu u zdjelicama svaki dan, ako možete, i nekoliko puta dnevno i ne zaboravite svaki put oprati zdjelice.

2. Ako vam je to već svakodnevna praksa, a mačka i dalje ne konzumira dovoljno vode, onda provjerite da nije problem u zdjelicama. Plastične i metalne zdjelice mogu vodi dati specifičan okus koji se mačkama ne mora svidjeti. Ako primijetite da je to slučaj, isprobajte s keramičkim ili staklenim zdjelicama, sa zdjelicama šireg, plićeg ili dubljeg oblika – možda će im tako voda biti primamljivija.

3. Možda vaša mačka jednostavno voli okus vode s dodatkom sapuna za kupanje. Budući da to nije najpametnije rješenje, pokušajte joj njezinu vodu učiniti ukusnijom te dodati kap nečega što voli – pileće juhe ili safta od tune.

4. Eksperimentirajte s temperaturom vode. Neke mačke vole hladnu vodu, a neke vodu sobne temperature ili čak toplu.

Članak u cijelosti pročitajte na Mačkarici