NOVI TRENDOVI

Sezona je džempera: Evo koje modele treba pospremiti na dno ormara, a koji su apsolutni hit jeseni

21.09.2022 u 13:22

Bionic
Reading

Došlo je vrijeme da crop topove, lepršave mini haljine i slične omiljene ljetne komade stavimo na dno ormara

Ako ste i vi među onima koji su se pomalo već i zaželjeli toplijih modnih kombinacija, koje podrazumijevaju udobne i praktične džempere, onda vas zasigurno zanima koji su modeli in, a koji out.

Pa čak i ako ne volite nositi džempere, ovaj jesensko/zimski modni klasik neizbježan je čim se temperature počnu spuštati, a ako ga dobro stilizirate, možete ga nositi u bezbroj kombinacija...

In su dopaminske nijanse džempera, a out su pastelni tonovi

Najbolja garancija dobrog raspoloženja u sivim jesenskim danima? Dopaminske su nijanse tu da vas razvesele, a njihov učinak je čak i znanstveno dokazan. Sve popularniji dopamine dressing, odnosno stajlinzi u upečatljivim jarkim bojama doista mogu pomoći u povećanju proizvodnje hormona sreće - dopamina. Mislimo da će mnoge zaljubljenice ovoga stila jedva dočekati da nježne pastelne boje zamijene žarkim tonovima, poput gotovo neonski zelene, izrazite ružičaste, crvene...

  • +7
Puloveri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

In su prugice, a out karirani uzorak

Čini se da je apsolutni klasik, prugasti džemper, kakav primjerice rado nosi i Kate Middleton, ove sezone popularniji no ikad, iako smo mislili da je to teško moguće nakon prošle jeseni, kad su se svi ponosno šetali u džemperima ovog uzorka. Da, džemperi s vodoravnim prugama u plavoj i bijeloj (ili crno-bijeloj) podjednako su prikladni za ured, ručak, šetnju... Kako ove jeseni nositi ovaj ključni komad? Ležerno ga prebacite u preppy stilu preko ramena, a džempere s kariranim uzorkom ostavite neko vrijeme na dnu ormara.

In je uzorak pletenice na pletivu, a out su heklani džemperi

Ovaj klasični uzorak sa chic vibrom ove će sezone vladati gradskim ulicama, kao i profilima modnih influencerica na Instagramu. Privlači poglede čak i kad ga nosite u s trapericama i combat čizmama, ali sjajno izgleda i preko haljina ili suknji, dok je pak heklanim džemperima, koji su mnoge zaljubljenice u modu osvojili svojim specifičnim retro šarmom, zasad odzvonilo pa ih slobodno odložite na dno ormara na neko vrijeme.

In su džemperi s okruglim izrezom, a out su dolčevite

Dok su prošle jeseni u fokusu bili džemperi s velikim, statement ovratnicima poput npr. dolčevita, ove godine u modi su jednostavni džemperi okruglog izreza. Čisti krojevi i jednostavan dizajn čine ih vrlo poželjnima i svestranima. Sjajno izgledaju i kao solo ili pak kao slojevit komad - naprimjer, nošeni preko košulje koja može imati neobičan ili upečatljiv ovratnik. Dakako, možete ih nositi i s običnim T-shirtom ili, osobito efektno, s još jednim modnim klasikom - bijelom košuljom. Ovaj basic komad također izvrsno funkcionira i ležerno nabačen preko ramena ili npr. ispod balonera ili sakoa.