ZNAJU ŠTO JE MODERNO

Seksi pogledi Hrvatica ispod šešira

07.08.2010 u 16:26

Bionic
Reading

Šeširi su se vratili u modu, a k tome su vrlo su korisni modni dodaci za kojima su ovog ljeta naše zvijezde naprosto poludjele. Da ne spominjemo koliko dama ispod šešira djeluje tajanstveno i privlačno

Neporeciva kraljica šešira koja se u zadnjih par mjeseci popela na tron, Madonna, šešire nosi u svakoj prigodi - danju, noću, po sunčanom i oblačnom vremenu. Kombinira ih uz svečanu odjeću i uz svakodnevni look, a ako joj šešir i nije prvi izbor modnog dodatka tog dana, dobro će doći da pokrije eventualne nedostatke frizure.

Ni naši celebovi ne zaostaju za svjetskim trendom, pa smo tako imali priliku vidjeti razne varijante šešira na gradskim ulicama i jadranskim plažama. Čini se da su i Hrvati shvatili da, osim što je koristan, šešir može promijeniti stil, upotpuniti ga, ali i učiniti glamuroznijim.

Nila Miličić-Vukosavić

Dubrovačka novinarka i voditeljica Nila Miličić-Vukosavić, koja se nedavno našla u srcu nezgodnog sukoba u rodnom joj gradu, odlučila se za elegantni ženski šešir širokog oboda.

Njezin izbor pomalo podsjeća na Audrey Hepburn, ali Audrey je u tome ipak bila neprikosnovena majstorica. No, s obzirom na bujnu Nilinu rudlavu kosu, bijeli veliki šešir s crnom trakom bio je puno pogodak.


Za razliku od nje, bivša misica Branka Bebić na odmoru s obitelji na Hvaru zaštitila se šeširom muškog kroja s uskim obodom. Jednostavan slamnati šešir, bez previše ukrasa, idealno se uklopio u njezinu ljetnu plavo-bež tuniku ispod koje je nosila bikini svijetlih boja.

Branka se, uostalom, uvijek znala srediti prema prigodi, a ovaj modni dodatak samo dokazuje da je tome maherica.

Ove godine sve češće možemo vidjeti šešire takvog tipa i za njih se sve češće opredjeljuju žene.

Zadnji je primjer i voditeljica Nevena Rendeli koja se opuštala u Jelsi uz koktele, sakrivena ispod prljavobijelog šeširića s crnim obodom. Takav 'mafijaški' štih i najnježnijoj će haljini dati frajerski look.

Možda najhrabrija na ljetnoj sceni hrvatskih celebrityja sigurno je Zrinka Cvitešić koja je za laganu šetnju Dubrovnikom u ležernom izdanju odabrala kaubojski šešir.

Naravno, nije se radilo o klasičnom kaubojskom šeširu, već o laganijoj slamnatoj varijanti crnog oboda koja je sjajno pristajala na Zrinkinu dugu kosu.

Anita Đuzel

Na sigurnu kartu sitnijeg šešira zaigrala je i Anita Đuzel-Narany, bivša supruga HTV-ovog urednika i novinara Ivice Đuzela, koja se prošle godine svojom pjesmom 'Love in your eyes' probila na MTV-jevu ljestvicu nadomak Lady GaGe i Prodigyja.

Na fotosessionu u Dubrovniku ovo ljeto zaštitila se slamnatim šeširom dubokog modela užeg oboda koji je dodao frajerski štih inače jednostavnim odjevnim komadima - kratkim traper hlačicama i crnom bikiniju.

Mačak i Lisac

Kako ne bismo zanemarili i muškarce koji su ovo ljeto prošetali zaštićene glave, spomenut ćemo Franu Lasića i Modnog Mačka.

Premda je izbor muških, posebice ljetnih šešira ograničen, obojica su odabrali sigurnu varijantu tipičnog modela kratkog oboda, pomalo mafijaškog štiha. No, budući da su šeširi doista hrabar izbor koji isto tako može i nagrditi, muški pripadnici šešir-mode sasvim se dobro drže.

Ako dosad niste shvatili što se nosi, još jednom zavirite u ormar i izvucite iz naftalina pokrivala za glavu. Čak i ako su malo izrešetana moljcima, nije bitno, uvijek se možete izvući na retro.