SVE PO RASPOREDU

Seks u dogovoreno vrijeme pravi je hit

30.01.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Između obiteljskih obaveza, brige o djeci i posla, većina parova nema vremena za intimne trenutke, a nova studija kaže da šest od deset parova dogovara vrijeme za seks

Samo trećina ispitanih parova uspijeva biti intimna jednom tjedno, dok se ostali seksaju jednom mjesečno ili još rjeđe. Prema istraživanju stranice Netmums, dogovor za intimne trenutke postao je pravi hit među roditeljima.

Suosnivačica portala Netmums Siobhan Freegard kaže kako je spontani seks uvijek bolji, ali ako čekate da se dogodi taj trenutak, prolazi previše vremena pa roditelji taj moment jednostavno ubacuju u svoj raspored obaveza. Zauzeti roditelji većinom smatraju da se treba držati dogovorenog termina za intimu i potruditi se oko seksa čak i ako u tom trenutku nemate volju.

Među drugim trendovima kod roditelja većina je stvari povezana s djecom. Tako je vrlo moderno naručiti profesionalnog fotografa i napraviti fotke novorođenčeta, a najbolja se daje izraditi kao pokrivka za tortu povodom prvog djetetovog rođendana. Oko16 posto žena imalo je svoj CD s pjesmama koje su ih umirivale tijekom poroda, a dijele ih i putem interneta. Najpopularnije su one pjevačice Adele, čak 19 pjesama.

Od neobičnih uspomena na prve mjesece djeteova života neke majke čak daju trajno spremiti svoje mlijeko. U duhu vremenskih neprilika koje su česte u Velikoj Britaniji mnogi novopečeni roditelji pripremaju set za brigu o djetetu u slučaju nevolje koji se sastoji od raznih potrepština za bebu. Trećina ispitanih roditelja rekla je kako sve češće koriste svijeće kako bi uštedjeli na računima za struju budući da imaju dodatne troškove zbog bebe.