132.695 KUNA

Seat okačio cijenu na stari Audi A4 - Exeo

31.12.2008 u 10:52

Bionic
Reading

Kada je Seat ove godine pokazao namjeru uskrsnuti stari Audi A4 pod svojom značkom i imenom Exeo, malo je reći da su automobilski mediji ostali u čudu

Većini novinara, naime, nije bilo jasna pozadina Seatova, odnosno Volkswagenova, ne pretjerano ambicioznog plana. Članice unutar Volkswagenove grupe i prije su dijelile platforme, pogone i komponente, no nikada na način kao dosad, gdje se starom modelu prikačio redizajnirani prednji i stražnji kraj te nova značka i ime.

Kako god bilo, Seat je sada konačno zalijepio i cijenu, doduše onu za britansko tržište, na svoju novu limuzinu srednje klase. Exeo će, kada se pojavi na tržištu sljedeće godine, biti ponuđen s tri motora (2.0 TDI sa 140 odnosno 170 KS, te 2.0 FSI sa 200 KS) i četiri razine opreme.

Osnovni model pritom će koštati 17.740 funti odnosno, prema aktualnom središnjem tečaju 132.695, što je nekoliko desetaka tisuća kuna manje negoli je svojevremeno stajala osnovna inačica Audijevog A4.

Ipak, koliko god ova cijena djelovala primamljivo morat ćemo se strpjeti da je domaći distributer definira za naše tržište.