dizajn koji osvaja

Savršene haljine: Ovih 11 modnih brendova ima predivne haljine za svaki stil, ukus i džep, ali ih vjerojatno još niste otkrili

23.06.2021 u 07:23

Bionic
Reading

Potraga za savršenom haljinom je vječna, a ako priželjkujete doista poseban modni komad ove ljetne sezone, ovih 11 brendova možda ima baš ono što tražite

Bez obzira na prigodu, vremensku prognozu, cipele, torbicu ili oblik tijela, haljina je modni komad čiji je model moguće pronaći za svakoga i za svaku priliku, a ima i odličnu karakteristiku - u tren oka odjene vas od glave do pete. Odlično posluži u trenucima u kojima moramo izgledati dotjerano u kratkom roku, kao i u danima 'u kojima nemamo što odjenuti', a u sive, pomalo tmurne dane unosi dobre vibracije. Zaljubljenice u modu složit će se da dobrih haljina u ormaru nikada ne može biti previše, a ako planirate šoping i još jednu potragu za savršenim primjerkom, ovo su modni brendovi na koje svakako vrijedi baciti oko.

Rhode

Odjeća za dobro raspoloženje – tako se ukratko može opisati ovaj brend. Apstraktni printovi kojih se ne možete zasititi, boje koje podsjećaju na omote bombona jarkih boja i ženstveni krojevi koji slobodno lepršaju. Rhode, modni brend iza kojeg stoje Purne Khatau i Phoebe Vickers, ima najljepšu ljetnu odjeću. Na njihov dizajn također u velikoj mjeri utječu dojmovi s putovanja, zbog čega je Rhode poznat po savršenim kreacijama za odmor. Međutim razigrana odjeća nije isključivo namijenjena za plažu, već ćete u njoj uživati i nakon povratka s godišnjeg. Cijena haljina kreće se između 300 i 600 eura (2250 i 4500 kuna).

Maria de la Orden

Mnogo je modnih brendova koje su preko noći postali zvjezdani zahvaljujući Instagramu. Maria de la Orden jedan je od njih, no popularnost će mu sigurno opstati. Prekrasne ljetne kreacije nastaju kombinacijom ženstvenih krojeva i androginih detalja, a kaftani, maksi i mini haljine istovremeno izgledaju bezvremenski i moderno. Veliki plus ovog brenda je činjenica da su izrađene u Europi od prirodnih materijala poput pamuka ili lana. Cijene su poprilično pristupačne! Odjeća košta između 100 i 200 eura (750 i 1500 kuna), što marku Maria de la Orden čini izvrsnom alternativom high street brendovima.

Rixo

Uzmete vintage elemente, kombinirate ih s boho detaljima i dobijete odjeću koju sada baš svi žele – tako nekako glasi formula na koju se oslanja londonski brend Rixo predstavljajući za proljeće i ljeto prekrasne haljine s romantičnim printom i u pastelnim nijansama. Romantične haljine uspješno se kombiniraju s različitim stilovima, a ovaj brend obožavaju brojne trendseterice. Cijene haljina kreću se oko 300 eura (2250 kuna).

Résumé Copenhagen

Skandinavci naprosto obožavaju ovaj mladi brend iz Kopenhagena. Kolekcija uključuje prekrasne haljine koje karakteriziraju bezvremenski krojevi i sofisticirani detalji. U Resumeu možete pronaći klasične haljine košulje, lepršave čipkaste modele ili midi krojeve s printom cvijeća. Ako tražite haljine koje ne nose baš svi, naći ćete ih ovdje. Cijene su im između 100 i 250 eura (750 i 1900 kuna).

Faithfull The Brand

Faithfull The Brand marka je Sarah-Jane Abrahams i Helle Them-Enger, Australke i Norvežanke koje su se upoznale na indonezijskom otoku Baliju. Estetika je prozračna i lagana baš poput otočnog života, a nostalgični printovi i krojevi nadahnuti su prošlim desetljećima. Odjeća je izrađena od prirodnih materijala i po načelima fair tradea, stoga nije ni čudo što ovaj brend obožavaju influencerice Lucy Williams, Gala Gonzalez i Monikh Dale. Cijene održivo proizvedene odjeće su pristupačne, pa tako mini haljina košta od 180 eura (1350 kuna).

Tove

Ljubiteljice minimalizma, pripazite - ova modna etiketa je za vas! Tove dizajnira prekrasne haljine čistih krojeva koje privlače pažnju svojim sofisticiranim detaljima. Eleganciju naglašavaju luksuzne tkanine poput svile ili organskog pamuka, čineći osnovu svake kolekcije. Doista posebne haljine košulje, jednostavne slip i večernje haljine ravnog kroja samo su neki od modela koji zapinju za oko. Cijene haljina, koje su izrađene što je održivije moguće, kreću se oko 500 eura (3800 kuna).

& Other Stories

Jedna od omiljenih high street trgovina jednostavno zna kako napraviti zaista dobru odjeću za svako godišnje doba. Bilo da se radi o haljinama košuljama, slatkim babydoll haljinicama, elegantnim verzijama ili pak jednostavnim slip varijantama - skandinavski brend ima lijepe modele za svaki stil i budžet. Cijene se kreću od 50 eura za pamučne haljine do 400 eura za kožne inačice (od 375 do 3000 kuna).

Sleeper

Održivo proizvedeni kompleti odjeće i ogrtača brenda Sleeper preplavili su Instagram zahvaljujući trendsetericama i it djevojkama Leni Dunham, Elli Fanning, Evi Chen i Veronik Heilbrunner. Ukratko: lanene haljine širokog kroja s cvjetnim printom i pepita uzorkom u pastelnim bojama, poput bež, lila, ružičaste i žute, pravi su must have. Cijene ovih doista upečatljivih modnih komada kreću se između 200 i 300 eura (1500 i 2250 kuna).

Stine Goya

Iz sezone u sezonu kolekciju Stine Goya urednici i ikone uličnog stila s nestrpljenjem iščekuju na Tjednu mode u Kopenhagenu jer ovaj brend ima košulje i haljine koje uljepšavaju svaki izgled i čine ga malo šarenijim. Svojom estetikom dizajnerica brenda dokazuje da skandinavska moda ne mora nužno biti minimalistička. Primjerice, printovi Stine Goya kreću se od cvjetnih uzoraka do apstraktnih 'umjetničkih djela'. Odjeća ovog brenda košta od 200 eura za košulju do 500 eura za svilene haljine (od 1500 do 3800 kuna).

Dôen

Romantične haljine kalifornijskog brenda Dôen djeluju kao da su stigle iz prošlih vremena. No vizija koja se krije iza ovog brenda ne može biti suvremenija: sestre Margaret i Katherine Kleveland osnovale su brend 2016. godine s idejom dizajniranja lijepe mode za svakodnevni život i osnaživanje žena u svojoj tvrtki. Temeljene na kalifornijskoj lakoći i nadahnute vintage modom, u fokusu su haljine s nostalgičnim prizvukom i grafikama u paleti zemljanih boja. Cijene se kreću između 250 i 400 eura (1900 i 3000 kuna).

Sézane

Morgane Sezalory dizajnerica je koja odijeva mnoge mlade žene u Parizu, a njezin modni brend ondje je vrlo popularan. Estetika je prigušena, ženstvena i jednostavna za nošenje, stoga ni ne čudi to da se njezine kolekcije obično rasprodaju u trenu. Uz statement pletene komade zimi i slatke topiće u proljeće i ljeto, Sézane prije svega ima lijepe haljine koje karakteriziraju lepršave siluete i sofisticirani detalji, a svi odjevni komadi izrađeni su što je moguće održivije. Ovaj brend također dokazuje da održivost ne mora nužno pratiti paprena cijena, pa tako odjeća ovog brenda košta između 100 i 200 eura (750 i 1500 kuna).