vrijedi probati

Savršen jesenski recept: Topla, mirisna i tako ukusna juha od bundeve jelo je kojem ćete se veseliti

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 05.10.2021 11:25
  • Objavljeno 05.10.2021 u 11:25
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

Ovu ukusnu juhu obožavat ćete praviti, a još više jesti. Ovo je doista odličan osnovni recept koji lako možete prilagoditi svakom godišnjem dobu, ali i sastojcima koje trenutno imate u hladnjaku

Dolazak jesenskih dana savršeno je vrijeme za tople, ukusne i tako fine juhe čija je prednost ta da u njih možete ubaciti gotovo svo povrće koje imate. Prema originalnom receptu za ovu odličnu juhu od bundeve potreban je batat, paprika i ljuta papričica, ali slobodno se poigrajte i sa celerom, mrkvom i ostalim korjenastim povrćem – rezultat i okus neće izostati.

Potrebni sastojci:

  • 750 g puter (butternut) tikve
  • 1 veliki batat
  • 2 crvene papirke
  • 1 ljuta papričica
  • 1 veliki luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica curryja
  • 2,5 l povrtnog temeljca
  • Korijander za ukrašavanje

Priprema:

Nasjeckajte na sitno luk, ljutu papričicu, papriku i češnjak.

Bundevu i krumpir očistite i narežite na velike komade.

U lonac za juhu stavite malo ulja te na njemu 10 minuta pirjajte luk, papriku i ljutu papričicu.

Dodajte krumpir, bundevu i češnjak. Dinstajte još 5 minuta, a zatim dodajte vrući temeljac.

Kuhajte sve dok se svi sastojci ne omekšaju, a zatim ili ručno ili uz pomoć štapnog miksera sve sastojke zgnječite tako da dobijete glatku konzistenciju. Začinite curryjem, solju i paprom te po želji ukrasite korijanderom.

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju
10

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!