FESTIVAL ZMAJEVA

Sanjajte snove, dođite na Susak!

20.06.2011 u 15:52

Bionic
Reading

AIR+art Susak festival, prvi međunarodni festival zmajeva u Hrvatskoj i regiji, održat će se ovoga tjedna na jedinstvenom kvarnerskom otoku Susku, tijekom kojeg će nas svjetski vodeći zmajari svojim umijećem povezati s djetinjstvom te podsjetiti koliko je važno njegovati odnos s prirodom i živjeti u ravnoteži s okolišem

Iako EkoSusak, organizator festivala zmajeva, u svom radu na očuvanju prirodnih resursa otoka Suska već godinama u srpnju okuplja raznovrsne stručnjake i umjetnike u okviru međunarodnog festivala ekokulture, sada se vinuo u nebo i dovodi nam međunarodne goste iz Japana, Francuske i Austrije koji izrađuju i puštaju umjetnički i zanatski izuzetne zmajeve.

Među njima su Makoto Ohye, stručnjak japanske tradicijske umjetnosti oslikavanja zmajeva, Ramlal Tien, član Red Bull Kiteforce Stunt Kite tima, Anna Rubin, tandem Collaction koji čine Steffi Rauchwarter i Georg Kollman, te Johann Hedbavny iz Austrije, Francuz Michel Sollin i drugi. Hrvatske boje branit će Zagrepčanin Darko Poldrugač, a lice Festivala je poznata hrvatska glumica Nina Violić.

Pored zmajarenja i organiziranih šetnji kako bi se upoznali s lokalitetom i posebnosti otoka, na Susku će se od 22. do 26. lipnja održavati raznovrsne radionice za djecu i odrasle. Moći će se vidjeti kako izraditi zmaja od prirodnih materijala, dekorirati ga, oslikati na papiru i, naravno, pustiti ga na pučini.

Tijekom pet festivalskih dana održavat će se i izložbe, demonstracije prezentacije i seminari te filmske projekcije i glazbeni koncert, jednom riječju, idealan provod nadolazećih blagdana.