gotovi u tren oka

Tako slasno i hrskavo: Ovo su najbolji i najbrži popečci od tikvica koje ćete ikada pripremiti

28.05.2021 u 11:50

Bionic
Reading

Za ove ukusne i sočne popečke od tikvica potrebno je svega pet sastojaka i 15 minuta pripreme. Ne propustite uživati u ovim hrskavim, slanim i jako ukusnim zalogajčićima

Idealni za večeru, užinu ili čak doručak, popečci od tikvica odličan su izbor u bilo koje doba dana. Iskoristite sezonu tikvica i mladog luka te u svega nekoliko minuta pripremite obrok koji će svi s užitkom jesti, od velikih do onih najmanjih.

Potrebni sastojci:

  • 300 g nasjeckanih tikvica
  • 85 g brašna
  • 35 g narezanog mladog luka (zeleni i bijeli dijelovi)
  • 2 jaja, lagano istučena
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Kiselo vrhnje, za serviranje (po želji)

Postupak:

Nasjeckane komadiće tikvice stavite u cjedilo postavljeno iznad zdjele i tikvice lagano posolite. Ostavite da odstoji 10 minuta. Rukama istisnite što više tekućine iz tikvica, a zatim ih tako ocijeđene premjestite u zdjelu. U posudu s tikvicama dodajte brašno, jaja, narezani mladi luk, ¼ žličice soli i ⅛ žličice papra.

Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Obložite tanjur papirnatim ručnicima. Stavite maslinovo ulje u veliku tavicu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Kada se ulje zagrije jušnom žlicom zagrabite smjesu s tikvicama i stavljajte na tavicu. Popečke oblikujte u krugove lagano pritišćući ih žlicom i stavljate na tavicu s razmakom od 2 centimetra.

Pecite popečke 2 do 3 minute, a zatim ih jednom preokrenite i pecite dodatne 2 minute dok ne postanu zlatno smeđe boje. Pečene popečke stavite na tanjur obložen papirnatim ručnikom i odmah ih posolite. Popečke od tikvica poslužite, po želji, s kiselim vrhnjem i posute sitno nasjeckanim mladim lukom.