POTPUNA DOMINACIJA

Sada je i službeno: Ove tenisice stare 40 godina najviše se tražilo u godini na zalasku

19.11.2021 u 19:47

Bionic
Reading

Svojim velikim godišnjim izvještajem modna tražilica Lyst pružila je uvid u brojne trendove koji su 2021, godine uzeli zamah na modnoj sceni, pa tako i otkrila koji su modeli tenisica obilježili godinu na zalasku

Nike Air Force 1

Primarno dizajnirane kao košarkaška obuća, tenisice Air Force 1 s potpisom američkog sportskog diva Nike zahvaljujući dugogodišnjem stažu na sceni postale su globalni standard street style kulture kao i omiljene tenisice pripadnika generacije Z.

Pretrage za ovim kultnim tenisicama, prema pisanju Lysta, svake godine rastu za 248 posto, a na stranicama modne tražilice svakodnevno se pretražuju više od četiri tisuće puta.

Slavne dame u tenisicama Air Force 1 Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Off-White x Nike Dunk Low 'The 50' Series

Ekskluzivna koleboracija, prvotno lansirana na Nikeovoj SNKRS aplikaciji odnosi se na 50 redizajnih modela tenisica Off-White x Nike Dunk Low koje su završile u pojedinim trgovinama. U 48 sati otkako su puštene za prodaju, pretrage za njima skočile su za 236 posto. Nakon lansiranja u kolovozu po cijeni od 180 dolara, na stranicama za pretprodaju tenisica cijena im se povisila za 400 posto.

Yeezy Foam Runner

Otkako su prvi put lansirane u lipnju prošle godine, tenisice Foam Runner brenda Yeezy bilježe uspjeh sa svakim novim lansiranjem u prodaju. Tijekom ove godine lansirane su u još nekoliko kombinacija boja, a u trećem kvartalu ove godine pretrahe za njima porasle su za 411 posto. Na stranicama za pretprodaju, ovim tenisicama s potpisom Kane Westa cijena je porasla za 720 posto.

Adidas Forum

Ne tako davno bile su tenisice koje su prolazile ispod radara modne javnosti da bi danas slovile za najtražemniji model s potpisom njemačkog diva Adidasa, između ostalog, zahvaljujući suradnji s glazbenikom Bad Bunnyjem u ožujku.

Nike SB Dunk Low

Interes za ovim specifičnim modelom tenisica bilježi godišnji porast pretraživanja na Lystu u iznosu od 182 posto. Nakon što su na Olimpijskim igrama u Tokyju debitirali skejteri, pretrage za njihovim službenim tenisicama, Nike SB Dunk Low, porasle su za 148 posto tijekom srpnja i kolovoza.