od lady gage do duE lipe

Ove vrtoglavo visoke cipele opčinile su pop zvijezde, a evo tko stoji iza njih

17.11.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Platformke metalnoga sjaja s potpisom dizajnera Mo D'Accorija ove godine postale su iznimno popularne, između ostalog, zahvaljujući povećanom apetitu za modnim komadima stvorenim za party

Vrtoglavo visoke cipele Da'Accori izrađuje gotovo cijelo jedno desteljeće, a pop zvijezda Lady Gaga kao jedna od najvećih ljubiteljica obuće s platforma petom pokazala se ranim obožavateljem njegovih modela.

Godine 2011. kada je još grijao studentske klupe, Gaga je zapazila njegov rad odlučivši nositi njegove Pleaser platformke koje su ujedno i njegov zaštitni znak.

'Moj san se ostvario', za modnu bibliju izjavio je D'Accori koji je iskustvo skupljao u 'vrlo tradicionalnoj' engleskoj tvrtki za proizvodnju kožnih torbi. Za svoj veliki modni debi bio je spreman 2020. godine, no u tom naumu spriječila ga je globalna pandemija.

Protekla godina, kako sam kaže, za njega je postala 'prikriveni blagoslov' jer je imao više vremena da dotjera svoj asortiman proizvoda.

Modnom svijetu predstavio se sa 11 modela obuće vrijednih plesnog podija. 'Način na koji moje cipele nadopunjuju stopalu i nogu dio je moje vize', objasnio je dodavši kako je putanja njegove karijere dizajnera bila 'nekako nadrealna'.

Lust model cipela mule s njegovim potpisom pravi su primjer njegove predanosti zanatu. Dostupne u nnizu primamljivih boja, uključujući metalne, vrtoglavo visoka ali čvrsta peta i 'kavez' od remenčića koji obgrljuju stopalo osiguravaju cjelodnevnu udobnost.

Nije dugo trebalo da poznate dame zapaze i počnu nositi njegove ubojite štikle inspirirane glamurom 90-ih. Pop zvijezda Ariana Grande jedna je od prvih koja je kupila par njegovih platformki, a u njima je ugledana i Dua Lipa, kao i američka pop senzacija Doja Cat.

Na posebnoj projekciji filma 'House of Gucci' u Londonu, Lady Gaga ugledana je u brončanoj verziji modela Belles – trenutak koji dizajner opisuje kao zatvaranje kruga.

Unatoč impresivnoj klijenteli s A-liste, Mo D'Accori trudi se ostati u kontaktu sa svim svojim klijentima, redovito razgovarajući s njima na Instagramu, nudeći savjete o kupnji cipela i odjevnim kombinacijama.

'Svaki put kada klijentu pošaljemo par cipela, uvijek tražim povratnu informaciju. Pitam ih kako im odgovaraju jer to je za mene važan dio dizajnerskog procesa', istaknuo je.

ZVIJEZDA U LONDONU

Lady Gaga niže upečatljive stajlinge, a cipelama s ovim detaljem nikako ne može odoljeti

Pogledaj galeriju