S JORDANOVIM POTPISOM

Sad ih svi žele: Zbog hit dokumentarca na Netflixu ove kultne tenisice ponovno su tražene

11.05.2020 u 12:27

Bionic
Reading

Dokumentarni serijal 'The Last Dance' o karijeri, po mnogima, najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana i Chicago Bullsa posljednjih tjedana obara sve rekorde gledanosti na Netflixu, a njezin utjecaj vidljiv je i kada je riječ o potrošačkim navikama modnih kupaca

Prema navodima globalne modne platforme Lyst, od emitiranja prve epizode ESPN-ovog dokumentarnog serijala na Netflixu, potražnja za kultnim modelom tenisica Air Jordan 1 narasla je za 23 posto, a također je primijećena značajna potražnja za košarkaškim hlačama (+12%) i dresovima (+20%).

U petoj epizodi dokumentarnog serijala, koja je na Netflixu premijerno emitirana krajem travnja, zabilježen je povijesni trenutak Jordanove posljednje utakmice kao člana Chicago Bullsa u njujorškom Madison Square Gardenu 1998. godine.

Michael Jordan Wearing OG Air Jordans in his Last Madison Square Garden Visit as Chicago Bull Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Tu je utakmicu jedan od najboljih košarkaša svih vremena odlučio igrati u prvom modelu tenisica s vlastitim potpisom, crveno-crnom modelu Air Jordan 1. Kako je imao priliku otkriti u dokumentarcu, nakon odigrane utakmice i činjenice da su mu stopala narasla za broj u odnosu kada ih je posljednji put nosio prije 13 godine, suočio se s velikom boli u znaku krvavih stopala nakon što ih je napokon skinuo.