3. DAN NA FASHION.HR-U

Romantično ili ženstveno? Envy room zna kako

18.03.2012 u 00:18

Bionic
Reading

Posljednja večer Dove Fashion.hr-a publici je predstavila raznoliku modu, od opasnih djevojaka HERE by Robert Sever, muške mode IK Studija, kolekcije Branke Donassy pa do romantičnih i nježnih cvjetnih uzoraka eNVy rooma, Ivice Skoke i Aleksandre Dojčinović, čije su haljine nosile modne blogerice

U prvom izlasku na pistu u kreacijama Branke Donassy manekenke su imale neobične crne šešire. Oni su upotpunjavali kolekciju odijela i kaputića koji podsjećaju na starinske muške frakove. Komadi su većinom bili asimetričnih oblika, a suknje do koljenja suprotnost te su podsjećale oblikom na nekadašnje haljine za bal. Kolekcija haljina također je većinom je bila u crnoj boji u kombinaciji s crvenim i srebrnim materijalima.

IK Studio predstavio je kolekciju za muškarce čiji su kaputići i prsluci bili puni zakovica i kožnih traka u struku na leđima, a sve su ublažili mašnama-kravatama koje su uparivali s košuljama i trapericama ili pak hlačama vrećastog kroja. Još jedan nježniji detalj sa stražnje strane sakoa, koji ih je činio svečanijima, bio je nacifrani lagani materijal koji također podsjeća na odjeću s dvora.

eNVy room zadivio je publiku prelijepom kolekcijom haljina. Veliki cvjetovi ili oni sitnijih uzoraka? Nije bitno jer donose romantiku i prizivaju proljeće. Dok su duge haljine bile lepršave i pune materijala, one do koljena bile su uske s okomitim prugama u drugoj boji sa stražnje strane te su još više isticale ženstvenost. Manekenke su romantičnost haljina istaknule frizurama dugih valovitih kosa i mačkasto namazanim očima. Uz lijepe haljine s cvjetnim uzorcima, vladala je crvena, zelena, ljubičasta, bijela i bež boja, a reviju su nosile i poznate manekenke Korana Gvozdić i Vedrana Linardić.

'Opasne djevojke' u zeleno-crnim kožnim haljinama prošetale su pistom uz žestoku glazbu Damira Urbana noseći torbe HERA by Robert Sever. Njima su se ubrzo pridružili i muškarci noseći predimenzionirane torbe u smeđoj boji ili kariranom uzorku, a na leđima i pokoji ruksak koji oblikom više podsjeća na putnu torbu. Djevojke su pak nosile torbice raznih veličina u kombinaciji s vanjskim džepovima u drugoj boji. Uz blijedo narančastu, ljubičastu, smeđu i zelenu boju, Robert Sever predstavio je i prepoznatljive torbe s raznobojnim printevima.

Ivica Skoko dobio je najveći pljesak publike, a predstavio se romantičnom kolekcijom koja je pokazala ženstvene haljine prepune čipke. Uz pokoji asimetrični komad, ostale su haljine imale starinski štih s detaljima poput cvijeta u struku ili mašne na ovratniku. Romantičarkama će se sigurno svidjeti lepršave haljinice ili bluzice na točkice ili pak ženstvena uska bež haljina do koljena s čipkanim gornjim dijelom.

Modne blogerice nosile su kolekciju Aleksandre Dojčinović. I ona je prigrlila cvjetni uzorak, ali i dodala malo više boje svojoj kolekciji. Tako su haljine, osim sveprisutne bijele boje, bile jarko narančaste, a cipele crvene ili plave, dok su na prstima ruke neke od blogerica nosile prstenje s jarko ružičastim cvjetićima. Haljine su također bile lepršave s remenom u struku, a zgodan detalj su rukavi koji kriju leđa i izgledaju poput mini bolera.