ANTONIJA BLAĆE:

'Rodila sam se u krivo vrijeme'

26.12.2012 u 16:26

Bionic
Reading

Dok se Oliver prisjećao Eurosonga koji je turbulentne 1990. vodio Oliver Mlakar u društvu svoje Helge, Antonija je priznala kako je upravo vođenje Eurosonga njena životna želja. Oliver ju je utješio da je on sam Eurosong vodio u srednjim godinama te da za nju još uvijek ima vremena

Legendarni Oliver Mlakar i simpatična Anotnija Blaće slušateljima Narodnog radija pripremili su danas posebnu blagdansko-glazbenu poslasticu pod nazivom 'Dobri stari Božić'. Svi koji su se na Štefanje između 12 i 14 sati našli uz radio mogli su doživjeti jedan posebno zabavan, emotivan, nostalgičan i topao glazbeni vremeplov.


Kako ne bi sama uživala u ovom velikom božićnom kolaču, Antonija je u goste pozvala pravu živuću legendu i svjedoka, kako sama kaže, 'nekih ljepših vremena' - Olivera Mlakara. Ovaj nesvakidašnji voditeljski par slušatelje je podsjetio na vremena kad se Božić slavio skrivečki, televizijski voditelji su pjevali najave, glazbeni festivali odisali glamurom, a sve ih je vodio Oliver Mlakar.

Kako ovo druženje ne bi imalo pretjerano nostalgičan prizvuk, Antonija i Oliver dotaknuli su se i svježijih tema poput Eurosonga, interneta i 'javnog Božića' koji se sveo na kupovinu poklona, a manje na obiteljsko druženje: 'Pa dobro, ja mislim da ta situacija u kojoj se nalazimo u obitelji uz božićnu jelku ne mora ovisiti o nekakvoj krizi. Možda je to nekada i dobro malo. U smislu nekakvog pročišćenja. Da ne moramo misliti na ova bombardiranja, 'daj kupi ovo, kupi ono', nego biti malo skromniji, malo zadovoljniji s onim što imamo', rekao je Oliver i dodao: 'E moja Antonija, udvoje je ljepše!' Tako je mlade i starije generacije podsjetio na samu bit Božića.

Oliver se prisjetio i svoje kolegice Helge Vlahović te joj drhtavim glasom posvetio pjesmu 'Vino i gitare'. 'Već odavno znam da sam se rodila u krivo vrijeme. Nisam nikad mislila da će mi baka zavidjeti, ali evo, dogodilo se i to! Ona je bila jako zaljubljena u Olivera, a i ja sada drhtim pred njim! Počašćena sam i presretna. Ovo mi je najneobičniji božićni poklon', rekla je Antonija. Nije odoljela, a da i svojim izgledom ne oda počast davnim vremenima kada su malim ekranima vladale Željka Fatorini i Helga Vlahović. Olivera je zato dočekala natapirana, utegnuta i zanosna, a on to, naravno, nije propustio primijetiti i udijeliti joj kompliment.

Dok se Oliver prisjećao Eurosonga koji je turbulentne 1990. vodio Oliver Mlakar u društvu svoje Helge, Antonija je priznala kako je upravo vođenje Eurosonga njena životna želja. Oliver ju je utješio da je on sam Eurosong vodio u srednjim godinama te da za nju još uvijek ima vremena.

Oliver se ovom posebnom prilikom vratio na svoje voditeljske početke, na radio. Dokazao je da se pred mikrofonom i dalje savršeno snalazi, pa ga je Antonija pokušala nagovoriti da se vrati voditeljstvu. Na radiju mu se izuzetno svidjelo, pa to možda i učini. Jedno je sigurno, glas Olivera Mlakara ima instant vremeplov efekt, a slušatelji Narodnog su se danas poslijepodne ugodno i daleko naputovali.