NEMA VIŠE MULJANJA

Rim uvodi online taksi s fiksnim cijenama

01.12.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Preskupi taksiji u Vječnom Gradu mogli bi uskoro postati stvar prošlosti. Rimska taksi služba odlučila je uvesti online narudžbe i plaćanje taksi usluga, čime bi se trebale izbjeći česte prevare turista

Najveća rimska taksi služba, Radiotaxi 3570, pokušava popraviti narušen imidž svojih taksista, koji su već poslovično na lošem glasu među posjetiteljima tog lijepog grada.

Tako vožnja od jednog od rimskih aerodroma do centra grada može koštati i dvostruko više od realne cijene. Vozači turiste vozaju uokolo po gradu prije nego ih iskrcaju na odredište i time nabijaju cijene, a znaju ignorirati domaće posjetitelje, jer su bolji ulov neiskusni turisti, koje je lakše muljati.

Svemu tome bi uskoro trebao doći kraj, barem kad je najveća rimska taksi služba posrijedi, jer su već predstavili sistem koji turistima omogućuje plaćanje usluga putem interneta prije nego krenu iz svojih domova.

'Želimo promijeniti percepciju javnosti o rimskim taksijima', rekao je predsjednik te tvrtke Loreno Bittarelli i najavio da će se isti način poslovanja uskoro primjenjivati i u drugim velikim talijanskim gradovima.

Online narudžbe taksija također će omogućiti turistima da naruče vozača koji govori engleski, francuski, njemački ili španjolski jezik, a uskoro će se moći plaćati i putem SMS poruka.