samo oprezno i strpljivo

Retrogradni Merkur je u Vagi: Počinju tri tjedna prepuna zabuna, zastoja i zavrzlama

25.09.2021 u 07:48

Bionic
Reading

Retrogradno kretanje astronomska je i astrološka pojava pri kojoj se sa Zemlje čini da se planet kreće unatrag. Uzrok su tome različite putanje i brzine kojima se Zemlja i drugi planeti kreću oko Sunca

Merkur se nalazi u retrogradnom kretanju prosječno triput godišnje u trajanju od po tri tjedna. Ove će jeseni planet najbliži Suncu prividno nazadovati od 27. rujna do 18. listopada.

Budući da je riječ o planetu koji vlada procesom mišljenja, komunikacijama, prometom i kraćim putovanjima, u vrijeme njegove retrogradacije na tim poljima obično dolazi do zabuna, zastoja i drugih zavrzlama. Mogući su kvarovi televizijskih i radijskih prijemnika, računala, mobitela i servera.

Preporuke za razdoblje nazadujućeg Merkura uključuju oprez i strpljenje u prometu, ranije odlaske na posao ili sastanke, dvostruko provjeravanje toga šaljete li poruku na ispravan broj ili adresu i pažljivo rukovanje novcem i drugim vrijednostima.

Znak u kojem se Merkur nalazi tijekom retrogradacije ukazuje na koje bismo se područje trebali usredotočiti. Budući da je to u ovom slučaju Vaga, u prvom su planu međuljudski odnosi i komunikacija s raznolikim subjektima, od ljubavnih partnera, preko rodbine i prijatelja, do poslovnih partnera. U iduća će tri tjedna postojati velika mogućnost nesporazuma, kašnjenja i odgoda. Opazite li znak da vas je druga strana pogrešno shvatila, nastojite to odmah raščistiti.

Retrogradni Merkur naročito je sklisko područje za razmjenu tekstualnih poruka pa se dobro koncentrirajte kad komunicirate tim putem. Radi sigurnosti i toga da ne bude pogrešaka, bolje je obavljati važne sastanke uživo ili telefonski.

Klonite se ogovaranja, uvreda i prijetnji jer će izgledi za upadanje u sukobe biti povećani. Delikatna pitanja rješavajte u privatnosti, podalje od znatiželjnih ušiju. Pokušavate li zavesti nekog, odustanite od glume i dvosmislenih izjava. Do 19. listopada vrijeme ionako neće biti pogodno za početke novih odnosa.