'ČUDOTVORNE' TENISICE

Reebok lagao u reklami pa sada mora platiti odštetu

23.10.2014 u 10:58

Bionic
Reading

Poznata sportska tvrtka tvrdila je da ima čudesne tenisice, a sada zbog toga mora platiti odštetu

Nije tajna da se u reklamama pretjeruje s pozitivnim karakteristikama proizvoda, ali katkada se u tomu toliko pretjera da moraju reagirati i nadležne institucije. Upravo to se dogodilo ovih dana u Australiji. Naime, tvrtka Reebok mora platiti 350 tisuća dolara zbog reklame za tenisice EasyTone.

Reklamirala ih je poznata manekenka Miranda Kerr, a proizvođači su obećavali čudesne učinke tenisica – podizanje stražnjice, učvršćivanje mišića nogu, pojačavanje dobrobiti hodanja. Iako je mnogima bilo jasno da je riječ o pretjerivanju, australska organizacija za zaštitu potrošača reagirala je zbog debelog pretjerivanja.

Epilog je priče presuda Federalnog suda u Perthu kojom se Reeboku nalaže novčana kazna od 350 tisuća dolara za lažno predstavljanje proizvoda. Poznata tvrtka sportske opreme, navode australske organizacije za zaštitu potrošača, namjerno je obmanila javnost i uvjeravala ih da su njezine tenisice bolje od svih drugih na tržištu.

Sudeći prema izjava koje dolaze iz Reeboka, odluka australskih sudskih vlasti nije ju previše uznemirila: 'Sretni smo što je ovaj slučaj završio. Sada se možemo koncentrirati na kreiranje novih proizvoda i inspiriranje ljudi diljem svijeta.' Prodaja je očito dobro išla pa je iznos od 350 tisuća dolara - zanemariv.