MORATE IH ISPROBATI

Recepti za najjednostavnije i najukusnije kolačiće

15.09.2018 u 14:34

Bionic
Reading

Tradicionalno se na blagdanskim stolovima u našim krajevima najčešće mogu vidjeti mađarice, vanilin kiflice te orahnjače i makovnjače, i to najčešće u Sjevernoj Hrvatskoj i Zagrebu. Istraživanje dr. Oetkera pokazalo je da i da jako volimo kolačiće poput bijele i medene pite, raznih kuglica i kiflica

Ove godine blagdanski stol uz tradicionalne recepte poput pince, makovnjače, orahnjače i vanilin kiflica osvježite i nekim novim receptom koji će svidjeti ukućanima. Zašto ne biste isprobali neodoljive poljupce od lješnjak Baci di dama koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, sitne kolačiće od lješnjak koji osvajaju okusom ili pak pomalo egzotične poljupce od kokosa koji su gotovi u tren oka?

Priprema neodoljivih poljubaca od lješnjaka i čokolade vrlo je jednostavna čak i za početnike. Zahtijeva tek nekoliko sastojaka koji se pretvaraju u savršeno slasne keksiće, a donosimo vam isproban recept poznatog chefa, pisca i blogera Davida Lebovitza, s kojim ne možete pogriješiti.

Potrebni sastojci:

140 g lješnjaka, tostiranih
140 g brašna
100 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
prstohvat soli
55 g tamne čokolade

Pripremu ovih nedoljivih keksića možete pronaći ovdje

Keksići od lješnjaka

Potrebni sastojci

25 dag brašna
2 čajne žličice praška za pecivo
12,5 dag šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
12,5 dag maslaca

12,5 dag mljevenih  lješnjaka

10 dag lješnjaka sitno nasjeckanih
malo slatkog vrhnja

Priprema

Zamijesiti tijesto od svih sastojaka pa ga podijeliti na četiri dijela. Izvaljate svaki dio u valjak širine 2,5 cm. Staviti vrhnje za kavu na dasku i uvaljati tijesto da upije vrhnje te ga zatim uvaljati u sitno sjeckane lješnjake.

Tijesto zatim zamotajte u prozirnu plastičnu foliju i stavite u hladnjak preko noći. Sutradan ih režite na komade debljine pola centimetra i pecite na limu prekrivenom papirom za pečenje oko 10-15 min na 180° Celzijusa.

Prhki kolačići

Klasični suhi kolači u raznim oblicima rade se prema raznim receptima i svaka baka ili mama ima svoje male tajne, a mi donosimo jednostavan način uz sastojke koje već vjerojatno imate kod kuće.

Sastojci:

40 dkg brašna
20 dkg maslaca
10 dkg šećera
3 žumanjka
2 do 3 žlice domaćeg vrhnja ili kupovnog u čašici

Pripremu možete pogledati ovdje

Poljupci od kokosa

Poljupci od kokosa omiljen su desert na Karipskom otočju gdje su poznati kao 'besitos de coco'. Za ove neodoljive keksiće potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a priprema traje samo deset minuta.

Potrebni sastojci:

200 g kokosova brašna
65 g brašna
4 žumanjka
150 g šećera
1 mahuna vanilije
40 g maslaca omekšalog
prstohvat soli
100 g čokolade za kuhanje za ukrašavanje

Pripremu ovih brzinskih slatkih zalogaja možete pogledati ovdje

Poljupci od kokosa