IDEJE ZA OBROK

Nakon što isprobate brokulu na ovaj način, nema povratka na staro

02.06.2021 u 12:31

Bionic
Reading

Brokula je iznimno zdrava i nutritivno bogata namirnica, pa ako je česta na vašem meniju, evo još jednog odličnog recepta

Dobro je poznato kako brokula bogata mineralima poput kalcija, magnezija i cinka, koji pomažu alkalizirati tijelo i održavati kosti jakima, a sadržava i velike količine folne kiseline i željeza, potrebnih za zdravu krv, i vitamina A, koji obnavlja kolagen.

Osim toga, ovo zeleno povrće zahvaljujući fitonutrijentima, vlaknima i antioksidantima veliki saveznik u borbi protiv starenja jer pomaže u otpuštanju neželjenih toksina.

Ako želite pripremiti brokulu na iznimno ukusan način, evo jednog sjajnog recepta koji uključuje i žuti sir cheddar čije je podrijetlo zapravo iz istoimenog grada u Somersetu u Engleskoj.

Ovo fino i ukusno jelo možete poslužiti i kao prilog, ali i samostalno.

Sastojci:

500 g brokule

1/4 litre mlijeka (može i nezaslađeno kondenzirano mlijeko)

200 g ribanog sira cheddara

4 žlice maslaca

Priprema:

Brokulu razdvojite na njegove male grančice i kuhajte na pari oko 8 minuta (možete to izvesti i stavljanjem cjedila iznad lonca kipuće vode tako da povrće prokuha na pari). Ulijte maslac u lonac, stavite na vatru i pričekajte da se otopi. Umiješajte mlijeko i naribani sir cheddar.

Ne prestajte miješati dok se svi sastojci dobro ne integriraju i sir se potpuno otopi.

Grančice brokule poslužite s malo umaka. I dobar tek!