SLAVNA POTVRDA

Razmišljate o šiškama? Ove pristaju većini tipova lica i najlakše se održavaju

20.03.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Ako ste zaglavljeni u izolaciji i vaš omiljeni frizerski salon zatvorio je svoja vrata, najjednostavniji način osvježenja postojećeg izgleda frizure nesumnjivo predstavljaju šiške iz kućne radinosti

Različitih dužina i oblika, šiške imaju veliku moć transformiranja izgleda osobe predstavljajući idealnu opciju kada poželite upotpuniti postojeći izgled frizure i uokviriti lice. Za sve one nespremne za velike promjene po pitanju šiški, frizerski stilisti sugeriraju suptilne zavjesa šiške.

Najbolji primjer navedenome je frizura slavne manekenke i članice klana Kardashian, Kendall Jenner, viđena na modnoj reviji talijanske modne kuće Versace ili ona britanske miljenice Kate Middleton tijekom nedavne kraljevske turneje po Irskoj.

Kao što je vidljivo iz primjera frizure vojvotkinje od Cambridgea, zavjesa šiške suptilan su odabir kada poželite elegantno uokviriti obje strane lica.

'Zavjesa šiške predstavljaju univerzalan odabir za mnoštvo tipova lica. Njima ste u mogućnosti ublažiti karakteristike lica i dodati osobnost frizuri bilo da je riječ o kratkoj, poludugoj ili dugoj kosi', riječi su frizerskog stilista Rossa Williamsa.

Poznati frizer slavnih, Jay Birmingham, savjetuje da prije nego što posegnete za škarama dobro procjenite svoj oblik lica. 'Šiške su odličan dodatak kosi jer lakoćom osvježavaju izgled, no prije nego što se odlučite za ovu promjenu u vidu frizure, utvrdite koja bi dužina šiški najviše odgovarala vašem licu. Ženama s ovalnim oblikom lica savršeno će pristajati zavjesa šiške, a onima srcolikog oblika ih ne savjetujem jer imaju tendenciju uravnoteženja karakteristika lica i prirodno skreću pažnju prema očima'.

Isto tako Birmingham savjetuje da bismo trebali uzeti u obzir prirodnu teksturu i dužinu kose objašnjavajući: 'Onim damama s debljom i dužom kosom najbolje će pristajati konkretne i debelo ošišane šiške, dok bi one s tanjom kosom trebale razmotriti zavjesa šiške kojima će znatno lakše upravljati i koje su u stanju stvoriti dojam gušće kose'.