genijalna rješenja za modni uspjeh

Radite li ove greške u modnim kombinacijama? Francuskinje upozoravaju na što svakako trebate pripaziti

28.01.2023 u 07:33

Bionic
Reading

Francuske zaljubljenice u modu ukazale su na najčešće greške u modnim kombinacijama te ponudile odlična rješenja za svaku od njih

Kada god odlučimo krenuti u potragu za outfitom nepogrešivog stila, znamo gdje tražiti - kod chic Francuskinja!

Najbolje odjevene žene svijeta oduševljavaju nas svojim jednostavnim, ali dobro usklađenim kombinacijama, toliko da sve njihove odjevne komade odmah poželimo imati u svom ormaru.

No ovoga puta donose nam malo drugačije savjete. Modno osviještene Francuskinje izdvojile su najčešće pogreške koje je moguće učiniti prilikom kreiranja kombinacija te ponudile praktična rješenja za svaku od njih!

Nepogrešiv odabir jedne palete boja

Svi smo mnogo puta čuli da je jedna od velikih pogrešaka kombinacija crvene i zelene ili crvene i ružičaste boje. No usklađivanje boja jednostavnije je nego što se može činiti na prvi pogled!

Francuskinje savjetuju da se držite samo jedne palete boja. Tajna je u jednostavnosti - uparite sve komade iste boje ili koristite jednu boju u više nijansi!

Cropanu odjeću zamijenite oversized modelima

Ove godine na velika se vrata vratila mini suknja, ali i cropana odjeća poput džempera ili jakni koje završavaju malo iznad struka.

No s njima dolazi i dilema kako ih uskladiti s ostatkom outfita.

Naravno, francuske zaljubljenice u modu imaju rješenje - jednostavno ih zamijenite oversized odjećom! Naime ona je puno prihvatljiviji odabir za najbolje odjevene dame jer je puno praktičnija i udobnija tijekom zimskih dana te daje znatno veću dozu chica.

Muke s visokim potpeticama riješite elegantnom ravnom obućom

Visoke potpetice omiljen su odabir većine fashionistica, no Francuskinje pokazuju da postoji znatno ugodniji način za postizanje besprijekornog izgleda.

Rješenje je u modernim i elegantnim cipelama s ravnom petom! Balerinke i mokasinke osobito su omiljene jer se toliko lako kombiniraju uz svaki komad odjeće, dajući pritom vrlo cool izgled za svaku prigodu.

Uske traperice zamijenite ravnim krojem

Uske traperice ipak nisu toliko chic koliko se mislilo. Dizajneri već neko vrijeme u prvi plan guraju hlače širokog kroja, često i u ultravrećastom stilu, no Francuskinje imaju bolje rješenje: klasičan ravni kroj!

Visok struk i šire nogavice tvore znatno ljepšu siluetu i odgovaraju apsolutno svakoj figuri.

Mala crna haljina nije uvijek idealno rješenje

Postojalo je vrijeme u kojem je odabir večernje kombinacije stao u tri riječi: mala crna haljina.

No it djevojke sve se više udaljavaju od ovog trenda. Minimalizam koji je obilježio posljednje godine pandemije sve više pripada prošlosti, a na scenu stupaju - upečatljive party haljine.

Naglasak je na žarkim bojama, bogatim ukrasima i većem broju slojeva kako bi se postigao trendi izgled koji pršti mladenačkom energijom.

Ispod slojevite odjeće obucite mini suknju

Iz očiglednih razloga zimi smo se skloni zabundati u slojevitu odjeću. Ipak, ako vam je prioritet izgledati in, morat ćete žrtvovati nešto udobnosti i topline tako da umjesto hlača odjenute suknju iznad koljena.

Ona će vam dati nenadmašan chic look, a kako biste je ipak prilagodili hladnim temperaturama, kombinirajte je s visokim čizmama, oversized kaputom i mekim pletivom.

Umjesto traper jakne birajte blejzer

Jedini komad trapera koji ćete vidjeti na pariškim ulicama su hlače ravnog kroja. Svoju omiljenu traper jaknu ostavite u ormaru za toplije dane, a za trendi zimski izgled birajte blejzer!

Idući put kada ne budete znale što odjenuti, iskušajte provjerenu formulu Francuskinja: dolčevita + blejzer + traperice + niske cipele = modni uspjeh!