OPREZ!

Radite li i vi ove pogreške u njezi kože koje vas mogu skupo koštati?

11.08.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Svi znamo koliko je važna svakodnevna njega jer naš najveći organ sve pamti stoga pripazite na ove najčešće pogreške kojih možda niste ni svjesni

Ako ste i vi među onima čije su police u kupaonici ispunjene do posljednjeg vrha s najrazličitijim proizvodima za njegu kože no vječito ste nezadovoljni rezultatom, vjerojatno radite 'klasične' greške kad je u pitanju svakodnevna njega.

Evo najčešćih grešaka u njezi kože

1. Mislite kako je dovoljno samo nanositi proizvode za njegu

Ako ste i vi među onima koji se previše oslanjaju na to da će proizvodi za njegu obaviti sav posao, razmislite još jednom. Dermatolozi ističu kako je bitno tretirati zdravlje svoje kože baš onako kako biste radili sa zdravljem vašeg srca, mozga ili primjerice mišićno-koštanog sustava. Dakako da je bitno što svakodnevno nanosite na kožu, ali morate imati i širu sliku jer je bitan i vaš životni stil. Nijedna skupocjena krema neće moći umanjiti loš utjecaj nezdravog načina života, loše prehrane, nedostatka sna ili pak pretjerivanja s alkoholom ili cigaretama. Promijenite svoje navike i vidjet ćete efekte i na koži. Dobro je poznato kako stres utječe na izgled kože pa ga probajte reducirati ili barem smanjiti uz pomoć tjelovježbe, vježbi disanja, opuštanja...

2. Postavljanje nerealnih ciljeva

Ako odlučite promijeniti način na koji njegujete kožu, najbolje je da promjene unosite postepeno, korak po korak. Odredite si par jednostavnih ciljeva svakih nekoliko tjedana, pa npr. prvo započnite s nanošenjem kreme za sunčanje na lice i ruke. Kasnije pokako uvodite obavezne kreme s antioksidansima ili retinol... Svaki korak koji budete uvodili vremenom će dati efekte. I ne zaboravite bitna je redovita njega.

3. Zanemarivanje područja ispod brade

Dermatolozi upozoravaju na vrlo čestu pogrešku koji mnogi činimo njegujući lice, a to je da svome tijelu činimo ono što bismo činili i licu. Dakle, vrlo veliki broj nanosi kremu samo na područje lica no ne i na vrat i dekolte, osobito zimi. Stoga nanesite kremu ne samo na lice, već i na ostala zanemarena dijela ispod brade poput laktova, koljena i peta koja vrlo često zaobilazimo prilikom svakodnevne njege.

4. Oprezno s 'uradi sama' proizvodima

Dakako, prirodne maske ili pilinzi ako se koriste umjereno nikako ne mogu štetiti koži, no treba biti oprezan s pojedinim 'DIY' receptima za njegu kože. Iako smo skloni misliti kako namirnice ne mogu našoj koži nanijeti nikakvu štetu, to nije sasvim točno. Neki od najčešćih 'uradi sama' sastojaka mogu ostaviti vašu kožu u gorem stanju nego prije nanošenja. To se odnosi upravo na sok od limuna koji pomaže kod uklanjanja tzv. pjega od sunca, no on doslovno može ostaviti opekotine na vašoj koži, dok primjerice kurkuma može obojiti vašu kožu! Stoga oprezno.

5. Opsesija savršenom kožom

Mnogi imaju nerealnu sliku o onome što je lijepo i poželjno čemu smo stalno izloženi na društvenim mrežama. Zahvaljujući filtrima i svim čudima tehnoloških inovacija stvara se nestvarna predodžba o idealu ljepote. Fotošopirane savršene ljepotice su svugdje oko nas na Instagramu i doista je lako zaboraviti da su lažne. Protiv toga možete se boriti tako što ćete se usredotočiti na ono što vam se sviđa na vama, a ne ono što vam se ne sviđa. Istaknite lijepo na svom licu i fokusirajte se na svakodnevnu njegu.