BEAUTY SAVEZNIK

Radite li i vi ove česte greške s nanošenjem korektora? Ovako ih možete izbjeći

31.03.2021 u 22:07

Bionic
Reading

U kozmetičkoj torbici brojnih žena jednu od glavnih uloga ima korektor. Ovaj proizvod za make-up prilično je jednostavan za upotrebu, što je vjerojatno jedan od razloga njegove velike popularnosti. Korektori se najčešće koriste za prikrivanje prištića i podočnjaka, no koliko god mislili da ga koristite na ispravan način, postoji nekoliko grešaka koje činimo prilikom njegova nanošenja

Koristite neprozirni korektor ispod očiju

Ni u kojem slučaju ne biste trebali koristiti izuzetno pokrivajući korektor za osjetljivo područje oko očiju. Korektori kremaste teksture i s visokim sadržajem praha odmah isušuju tanku kožu ispod očiju. Ne samo da će vam koža tijekom dana postati napeta, već će se brzo stvoriti i male suhe linije ispod očiju u koje će se smjestiti korektor. Umjesto navedene vrste korektora, područje oko očiju tretirajte verzijama tekuće strukture s formulacijom posebno prilagođenom području oko očiju i s hranjivim sastojcima poput hijaluronske kiseline.

Korektor nanosite prije pudera

Ne postoji ništa loše u nanošenju korektora prije pudera, no kako biste blagodati korektora maksimalno iskoristili, na lice ga se isplati nanositi nakon pudera.

Budući da će puder sakriti većinu nesavršenosti na licu zahvaljujući svojoj neprozirnosti, korektor će poslužiti kao dodatan alat u prikrivanju detalja na licu koje puder nije uspio. Na ovaj način nećete morati nanositi još jedan sloj korektora, jer ste prvi sloj uklonili nanošenjem pudera.

Koristite presvijetli korektor

Često možete naići na tvrdnje da određena boja korektora može ispasti za jednu ili dvije nijanse svjetlija od vašeg vlastitog tona kože. Iako nije riječ o nikakvoj lažnoj informaciji, ona se ne odnosi na sve vrste primjena korektora na licu. Ako korektor koristite za prekrivanje podočnjaka ispod očiju, trebao bi biti za nijansu svjetliji od vašeg vlastitog tona kože, kako bi vam pogled izgledao otvoreniji. Ako korektor koristite za isticanje područja na licu, može čak biti i za dvije nijanse svjetliji. Međutim, ako želite izjednačiti ton kože korektorom i prekriti crvenilo ili prištiće, boja korektora treba odgovarati vašem tonu kože i ne biti svjetlija.

Korektor nanosite na veliko područje lica

Ako svoj korektor koristite za konturiranje ili isticanje, on također može biti velik. U suprotnom, preporučljivo je koristiti ga štedljivo i usmjeriti ga na područja koja želite pokriti. Korektori su su u osnovi vrlo neprozirni i prije nego što to shvatite, odjednom imate kompletnu šminku (ako ih previše koristite), a da to ne želite, stoga počnite s njegovim malim korištenjem i postepeno povećavajte neprozirnost.

Ne miješate korektor

Kako bi postigli uravnotežen ton kože s make-up proizvodima poput pudera, rumenila i korektora, potrebno ih je povezati uz pomoć prstiju ili alata za nanošenje make up-a. To je jedini način da se proizvod optimalno poveže s kožom i iza njega ne ostaju neugledni rubovi. S korektorom, prstenjak ispod očiju može napraviti vrlo dobar posao. Jednostavno nanesite proizvod u kožu laganim tapkanjem. Inače, kist za korektor uvijek je dobar izbor, pogotovo za stapanje rubova. Korektor ispod očiju vrlo nježno nanosite četkom i uvijek ga lagano natapkajte.