festival umjetnosti i glazbe

Prvi RESPECT festival u Dubrovniku: Talentirani umjetnici humanitarnom akcijom slave kulturu poštivanja

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prihodi od koncerta te aukcije umjetnina, među kojima su i djela Mersada Berbera te dobitnika Pulitzera s temom „Poštovanje“, namijenjeni su za potporu djeci s potresom pogođene Banovine, kao i žrtvama nereda i eskaliranog nasilja u Južnoj Africi

Krajem kolovoza, Dubrovnik će ugostiti prvi međunarodni festival umjetnosti i glazbe - RESPECT 2021, u organizaciji neprofitne zaklade WCA (World Consciousness Alliance) – Svjetskog saveza svijesti. S ciljem slavljenja najviših ljudskih vrijednosti, tijekom 29. i 30. kolovoza ovaj će humanitarni događaj okupiti zaljubljenike u glazbu, kazalište i umjetnost.

Događanje kreće u nedjelju, humanitarnom aukcijom umjetnina prijatelja festivala: Ivone Pleskonje (slikarica), Biljane Cincarević (slikarica), Lucije Perojević (umjetnica), Damira Šagolja (fotoreporter, dobitnik Pulitzerove nagrade 2017), Briana Rašića (muzički fotograf), Nikole Krivokapića (grafički dizajner) i Fondacije Mersad Berber, čija su djela inspirirana temom POŠTOVANJE. Za učešće u humanitarnoj aukciji, potrebno je najaviti dolazak kako biste dobili pozivnicu (kontakt: +385 91 797 8204).

Festivalom želimo unijeti kulturu poštivanja te jačanja kolektivističke svijesti, podsjetiti koliko smo moćni kada smo jedinstveni i kada podržavamo one kojima je to potrebno. Zajedno možemo srušiti neprirodne zidove koje je stvorio čovjek neprihvaćanjem razlika u jeziku, nacionalnosti, religiji, spolu, rasi, seksualnoj orijentaciji, mišljenjima te podsjetiti ljude što to uistinu znači biti čovjek“– izjavila je organizatorica festivala, Sanela Feković iz WCA zaklade, te pojasnila kako će u partnerstvu s dobrotvornim ACT fondacijama u Hrvatskoj i Južnoj Africi, dio prihoda biti usmjeren za potporu djeci na potresom pogođenoj Banovini, kao i žrtvama nereda i eskaliranog nasilja u Južnoj Africi.

RESPECT 2021 uveličat će i vrsni glazbenici Neno Belan & Fiumens te dubrovačka jazz diva Ines Tričković, s čelisticom Mihaelom Čuljak i pijanistom Tonijem Martinovićem, čiji je koncert planiran za ponedjeljak 30. kolovoza na na Srđu, (preko puta skretanja za Žarkovicu) u 20 sati. Pošto neće biti parkinga za osobna vozila, povratni prijevoz sa autobusom je uključen u cijenu karte. Polazak je sa Pila u 19:15h. Koncert će trajati od 20:00h - 23:00h. Uz ove velikane, na glazbenoj sceni pojavit će se i mladi umjetnici koje WCA podržava u razvoju karijere.

Karte za 30.08. se mogu kupiti online na stranici ulaznice.hr ili pred sam koncert. Za ulaz na koncert je neophodna EU digitalna COVID potvrda.

Cijena ulaznica je:

250,00 kn regularna karta za stajaće mjesto ili

600,00 kn VIP sjedeće mjesto

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!