25 godina kasnije

Prvi put odjenula ju je u 20-ima, a evo kako danas kraljica Rania nosi ovu haljinu

13.06.2024 u 15:14

Bionic
Reading

Jordanska kraljica odlučila je reciklirati jednu od svojih najstarijih haljina kako bi obilježila srebrni jubilej sa suprugom, kraljem Abdullahom II.

Bezvremenska elegancija jordanske kraljice Ranije zračila je na novom službenom portretu koji je Hašemitski kraljevski dvor objavio povodom obilježavanja srebrnog jubileja kralja Abdullaha II.

Na portretu koji je podijeljen 9. lipnja u čast njihovog dolaska na jordansko prijestolje 1999. godine, kraljica Rania bila je vizija ljepote i gracioznosti dok je stajala pokraj supruga.

Za tu prigodu odjenula je jednostavnu crnu haljinu strukiranog kroja, s lađa izrezom ovratnika, uz dodatak bordo pojasa koji predstavlja Red Al-Husseina bin Alija.

Spomenuta haljina za srebrni jubilej kraljice Ranie identična je modelu koji je nosila na svom prvom službenom portretu, a koji je Hašemitski kraljevski dvor podijelio 1999. godine.

Na tom portetu, Rania je imala 29 godina, a te je godine postala najmlađom kraljicom na svijetu.

'Kraljica se nije nimalo promijenila. Takva ljepota i gracioznost!' primijetio je kraljevski obožavatelj na Instagram profilu @jordansroyalfamily.

  • +2
Jordanska kraljica Rania Izvor: Ostale fotografije / Autor: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia, canva

Haljinu iz svojih dvadesetih godina, jordanska kraljica učinila je dodatno posebnom nošenjem iznimno rijetke tijare. U svojoj 25- godišnjoj vladavini nosila ju je samo tri puta.

Prekrivena tisućama dijamanata, uključujući upečatljive kamenčiće i očaravajući dijamant u obliku kruške, tijara je također prošarana skrivenom arapskom kaligrafijom sa strane, koja glasi: 'Rajwatum min Allah' što u prijevodu znači 'Molitva koju je Bog uslišio'.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević