TOLIKO O ROMANTICI

Prvi automobil vrednija uspomena od prvog poljupca

  • Autor: I. Ć.
  • Zadnja izmjena 17.08.2009 08:53
  • Objavljeno 17.08.2009 u 08:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Britanska stranica Motors.co.uk provela je anketu na 1.000 posjetitelja koja pokazuje da ljudima uspomene na prvi automobil mnogo sporije blijede nego uspomene na prvi poljubac

Čak 97 posto ispitanih priznalo je da nikada neće zaboraviti svoj prvi automobil, a 90 posto njih tvrdi da su im uspomene na prvo vozilo vrednije od onih na prvi poljubac. Više od dvije trećine ispitanih pritom je priznalo da su svojem prvom automobilu nadjenuli i ime.

Dok su muškarci za svoja vozila odabirali redom ljudska imena, ljepši spol naginjao je neobičnim nazivima kao što su 'Žuta svinja', 'Crna ljepotica', 'Bogomdan' i slično.

Kao i u stvarnom životu, i kada su automobili u pitanju ljubav je često slijepa, pa je tako 75 posto ispitanika priznalo da ih je ljubav na prvi pogled omela u dovoljnoj mjeri da kod kupovine nisu provjerili povijest vozila, već su svoj prvi automobil platili bez suvišnog razmišljanja.

Zato je većini osnovni faktor pri kupnji prvog vozila odigrala cijena. 52 posto ispitanika prvo vozilo je platilo manje od 1.000 britanskih funti, odnosno nešto više od 8.500 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!