ZA ŠAKU DOLARA

Prve fotografije najjače Corvette. Amerikanci u deliriju

13.01.2014 u 13:31

Bionic
Reading

Corvette je s one strane Velike bare institucija, no čak i u najboljim izvedbama američki je ponos minulih godina gledao u leđa europskoj konkurenciji kako po pitanju tehnoloških dostignuća, tako i performansi

Tome je napokon došao kraj posljednjom generacijom Corvette C7 koja je, pokazali su prvi testovi, čak i u osnovnoj verziji Stingray nadvisila suparnike u praktički svim kategorijama, a ponajviše cijenom koja u SAD-u iznosi nešto više od 50.000 dolara.

Ne treba stoga čuditi što Amerikanci s nestrpljenjem iščekuju otvaranje detroitskog autosalona kako bi saznali sve o žešćoj verziji Z06. Čitav vikend se nagađalo po internetskim portalima, a onda su isplivale i prve fotografije i bacile Amere u delirij.

Corvette Z06, ruku na srce, doista izgleda kao da s njom nema šale, a ako je za vjerovati Hot Rodu, agresivnu vanjštinu itekako prate performanse. Navodno 6,2-litreni V8 pomoću kompresora istiskuje 620 KS, a osim sedmerostupanjskog ručnog mjenjača, stražnje kotače pokretat će pomoću osmerobrzinskog automatika.

Spominje se i opsežna uporaba ugljičnih vlakana, magnetni ovjes, karbonske kočnice i aktivna aerodinamika, no dok ne dobijemo službeni izvještaj iz GM-a za koji sat, sve ćemo ovo tretirati kao obične spekulacije.

Cijena? Nagađa se da će iznositi oko 80.000 dolara. Znate li kako se zove ubojica Nissan GT-R-a? Sad znate.