UKLAPAJU SE U SVAKI STIL

Pronašli smo najljepše balonere ove sezone: Ovaj klasični proljetni komad neizbježan je modni klasik, a evo kakvi su 'in'

06.03.2022 u 12:37

Bionic
Reading

Baloneri su neprolazan klasik u garderobi svake trendseterice, a idealni su za tzv. prijelazno razdoblje, u ovom slučaju proljetnu sezonu, u kojoj jakne i kapute polako zamjenjujemo laganijom garderobom

Baloneri koji su zapravo ušetali u žensku modu iz muške garderobe, jer su nekad bili dio uniforme vojnika, iz godine u godinu ne silaze s ljestvica najpopularnijih komada.

Još davne 1879. Thomas Burberry izumio je gabardin, pamučnu tkaninu otpornu na vremenske uvjete, i tako je ušao u povijest mode - iako je tehnički u to vrijeme proizvodio vojnu odjeću. No zahvaljujući značajkama u holivudskim filmovima i pop kulturi (sjetimo se Audrey Hepburn ili Humphreyja Bogarta), popularni je baloner, odnosno trench coat, naposljetku postao must have modni komad.

Ako ste se pitali u koju basic odjeću vrijedi investirati, poput npr. klasičnog kaputa bezvremenskog kroja, dobre kožne torbe ili gležnjača, tu su i baloneri, osobito oni u bež tonovima.

  • +15
Trendi baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Riječ je o komadu koji doista možete nositi godinama, a obožavaju ga i trendseterice poput Selene Gomez, Angeline Jolie, Irine Shayk...

Zahvaljujući bezvremenskim detaljima i neutralnoj paleti boja, ovakvi baloneri savršen su komad i ako volite capsule odijevanje pa ga jednostavno možete kombinirati sa svime što imate u garderobi.

Osim dakako bež, boje devine dlake ili tzv. nijanse kaki, baloner u primjerice tamnoplavoj i maslinastozelenoj također je sjajan izbor ako ste ljubitelj klasike, a oni u npr. ružičastoj, žutoj ili upečatljivoj zelenoj svakoj kombinaciji daju posebnu notu.

CANDICE SWANEPOEL

Tko bi rekao da Burberryjev baloner ide tako dobro s majicom kultnog benda i kožnim hlačama?

Pogledaj galeriju

Od Burberryja do Balenciage, na modnim pistama danas možemo vidjeti bezbroj varijanti ovog omiljenog komada koji izgleda nikad bolje.

Tjedan mode u Milanu

Modni trendovi koje ćemo tako rado prigrliti: Prada ima formulu za najbolje modele kaputa, jakni i sakoa

Pogledaj galeriju

Bez obzira sviđa li vam se modni minimalizam ili ste raspoloženi za nešto posve drukčije, baloner je uvijek dobra investicija, a ove sezone naglasak je na modelima od kože, razigranim varijantama u dvije boje ili pak u upečatljivim bojama i uzorcima.

Iako su i dalje najpopularniji oversized modeli, bit ćete oduševljeni neodoljivim kraćim varijantama iznad koljena koje pristaju svima.

Baloneri su vrlo zahvalan komad za kombiniranje pa ih možete spojiti i s tenisicama, gležnjačama, balerinkama...