BAŠ JE ŠIK

Proljetni trend s kojim je nemoguće pogriješiti

28.04.2017 u 11:00

Bionic
Reading

Klasični uzorak karo koji je neko vrijeme suvereno vladao modnom scenom u posljednje vrijeme pokleknuo je pred novim trendom, prepoznatljivim kvadratićima tzv. gingham ili vichy

Ovaj šarmantni uzorak podjednako dobro izgleda bez obzira na to radi li se o poslovnoj, svečanoj ili casual kombinaciji pa nas ne iznenađuje da su poznate trendseterice poludjele za ovim neodoljivim uzorkom popularnim 1950-ih, a koji odiše jedinstvenim francuskim šikom.

Glumica i modna ikona Sienna Miller zadivila je u haljini uzorka gingham na premijeri filma 'Lost City of Z' iz ovogodišnje kolekcije Sonije Rykiel. Kreacija retro stila ukrašena zanimljivim dvostrukim remenom bila je pun pogodak slavne trendseterice. Odlična frizura s laganim valovima kao s plaže savršeno je upotpunila ovaj odličan outfit pa je mnoge podsjetila i na neponovljivu francusku filmsku ikonu Brigitte Bardot.

  • +5
Sienna i Emily vole uzorak gingham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ni prelijepa glumica i manekenka Emily Ratajkowski nije odoljela ovom trendu - pojavila se u preslatkoj haljini s ovim uzorkom, kao stvorenoj za toplije dane.

Kreacije s ovim uzorkom viđene su i u kolekcijama poznatih modnih kuća, poput Altuzzare, a gingham je preplavio i trgovine high street brendova. Odjeća s neodoljivim kvadratićima uklapa se u svaki stil pa ne čudi da mu modni kritičari predviđaju dug vijek.

Osim u crnoj, gingham se pojavljuje i u žutoj, ružičastoj, crvenoj ili plavoj boji, a ako ste dovoljno modno odvažni, možete ga kombinirati i s odjećom cvjetnog uzorka.

Ako pak tragate za osvježenjem proljetno-ljetne garderobe, neće pogriješiti košuljom, topom, haljinom ili hlačama s ovim trendi uzorkom.