LASKAV KROJ

Pristaju svima: Evo zašto su ove udobne traperice savršen izbor i za žene u zrelijim godinama

29.05.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Dominacija pripijenih modela je, na radost mnogih, konačno završila pa se modni svijet okrenuo udobnijim krojevima poput baggy varijanti ili onih s ravnim nogavicama, kakvi su bili najpopularniji u 90-ima

Usprkos modnim trendovima koji promoviraju udobniju odjeću, čemu je zasigurno vjetar u leđa dala i pandemija, mnoge zaljubljenice u modu pribojavaju se širih modela jer se boje da će im dodati kilograme ili da im neće tako dobro pristajati kao skinny traperice.

No bez brige, riječ je o trendu koji pristaje svima bez obzira na dob ili građu tijela ako je dobro stiliziran.

Treba naglasiti da ovakvi modeli mogu biti itekako laskavi i ako imate više od 50 godina. Kada je u pitanju pronalaženje pravog para, nema nikakvog čudotvornog pravila, već morate isprobati jako puno modela kako biste otkrili ono što vam najbolje pristaje.

Tzv. balon krojevi, ​​mrkvasti ili mom jeans itekako su cool te mogu biti i vrlo elegantni ako ih dobro kombinirate.

STREET STYLE

Skinny traperice netragom su nestale sa zagrebačkih ulica, a uspješno su ih zamijenili udobniji modeli

Pogledaj galeriju

Većina ovih stilova pristaje visoko na struku, što sjajno izgleda u kombinaciji s npr. užim topom ili košuljom i doista uspješno 'skida' godine.

Treba samo poštovati nekoliko jednostavnih pravila jer je sve u izbalansiranosti siluete: što je opušteniji donji dio stajlinga, gornji dio mora biti elegantniji, poput npr. jaknice ili kardigana s gumbima inspiriranim prepoznatljivim dizajnom Chanelovih kratkih jakni. Riječ je o bezvremenskom francuskom chicu koji uvijek dobro izgleda, ali bez bankrota - sve je stvar pametnog kombiniranja, ali uz načelo naglašavanja siluete. I prilikom odabira traperica pazite da se radi o modelima koji sadržavaju veći postotak prirodnih materijala kako bi koža mogla disati.

  • +16
Široke traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dakako, sasvim je u redu i ako se ne osjećate dobro u širokim trapericama: slobodno odaberite uži model koji vam najbolje pristaje, jer stil je individualan.

Još nekoliko savjeta za stiliziranje širokih traperica:

Poigrajte se obućom: Hlače opuštenije siluete sjajno izgledaju uz elegantnije cipele pa ih spojite s npr. loafericama, štiklama ili natikačama mule jer obuća koja pokazuje malo kože može pomoći uravnotežiti proporcije. Za npr. koncert na otvorenom kombinirajte ih s visokim tenisicama ili udobnim ravnim natikačama.

Igrajte se proporcijama: Jakne ili sakoi elegantnijeg dizajna odlično izgledaju uz širi model traperica.

Nemojte ih odmah otpisati ako imate izraženije obline: Samo odaberite klasični plavi traper bez previše detalja, poput onog brendova Levi's i Asos, a koji imaju modele za žene s oblinama. Kombinirajte ih s omiljenim sakoom ili bijelom košuljom te natikačama mule na petu i - vaš cool look je tu.