VRATILA KNJIGE U KNJIŽNICU

Prirodna ljepota Antonije Blaće

23.10.2013 u 11:13

Bionic
Reading

Antonija Blaće u utorak je 'preuzela sramotu' za slušatelje Prvog Radija i vraćala njihove davno zametnute knjige u knjižnicu, i to u tačkama

Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji traje sve do 15. studenoga Prvi Radio započeo je akciju pod nazivom 'Preuzimamo sramotu' u kojoj su se slušatelji Prvog Radija trebali javiti ako imaju knjige koje mjesecima ili godinama nisu vratili u knjižnicu. Naravno, poziva je bilo i više nego se očekivalo, čini se da je odgovornost Zagrepčana ipak malo zakazala.

Najlakši način za vratiti toliku količinu knjiga, svakako je bio – nabaviti adekvatno prijevozno sredstvo, pa je Antonija Blaće uzela stvar, ali i tačke u svoje ruke i odvezla veliku količinu nevraćenih knjiga najprije u Pučko otvoreno učilište. Postoji gomila nevraćenih knjiga i u Gradskim knjižnicama grada Zagreba, pa je za očekivati da će vožnja tačkama za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige biti česta.

Cilj cijele akcije Prvog Radija svakako je bio najprije vratiti izgubljene knjige, jer neke od njih su u knjižnicama u samo jednom primjerku. 'Tete u knjižnicama bile su oduševljene jer podižemo svijest i o čitanju, ali i o odgovornosti. A najsretnije su bile jer smo knjige vratili, pa kako god! Tako da... vratite ono što nije vaše, neka vam ne bude neugodno! Ako treba, Prvi Radio opet će uskočiti!', rekla je Antonija Blaće koja je oduševila svojom prirodnom ljepotom i neposrednošću.