PROLJETNO UREĐIVANJE

Pripremite kožu za kratke rukave

07.04.2009 u 09:54

Bionic
Reading

Mjeseci hladnoće, smrzavanja, pregrijanih prostorija i zanemarivanja tijela zbog nošenja slojeva debele odjeće došli su na naplatu. Suočeni s toplijim danima i odbacivanjem suvišnih slojeva odjeće, pod dodatnim smo pritiskom da se što prije vratimo u formu. Prva na udaru je vaša koža

ČIŠĆENJE
Nakon hladnog razdoblja koje je vašu kožu učinilo suhom i osjetljivom, dobro bi bilo neko vrijeme izbjegavati agresivne metode i sredstva za čišćenje. Izbjegavajte sredstva na bazi alkohola koja bi mogla isušiti prirodna zaštitna ulja u koži. Radije koristite mlijeko ili neku blagu pjenu za čišćenje.

Pilingom osvježite lice

PILING
Pilingom ćete se riješiti mrtve kože koja se nakupila tijekom hladnih zimskih mjeseci. Piling je dobro primjenjivati do dva puta tjedno. Tako ćete dati novim stanicama kože priliku da udahnu i pokažu se u punom svjetlu – mlade, zdrave i hidratizirane. Svakako odaberite neki blagi piling kako ne biste lice previše izgrebali te ga tako učinili još isušenijim i crvenijim.

HIDRATACIJA
Vjetar, pregrijani prostori i hladnoća vašu su kožu učinili dehidriranom, suhom i grubom. Stoga je koži potrebno što prije vratiti vlažnost. Samo tako vaša će koža ponovo zasjati zdravim sjajem.

SPA TRETMANI
Nagradite svoju kožu nekim posebnim tretmanom - ona će vam zasigurno uzvratiti dobrim izgledom. Provjerite ponudu u kozmetičkim salonima, no ako ste više za kućnu radinost, i sami možete u vlastitoj kupaonici stvoriti 'spa oazu'. Nanesite neku gotovu masku ili piling. Pripremiti ih možete i sami; za hidrataciju kože zamutite žutanjak i namažite ga na lice, ostavite da djeluje desetak minuta i isperite. Nakon tretmana koža će vam omekšati. To je samo jedan od mnogih tretmana kojima se možete počastiti.

Koristite kreme sa zaštitnim faktorom
VITAMINI
Vitamini B, C i E te cink i magnezij važni su antioksidansi koji će koži dati energiju i snagu izgubljenu tijekom zimskih mjeseci. Pojačajte njihov unos kako biste nadoknadili izgubljeno.

VJEŽBA
Možda ste režim vježbanja zanemarili tijekom zime; sada je krajnje vrijeme da ponovo krenete u akciju. Osim što razgibava tijelo i učvršćuje mišiće, vježbanje stimulira cirkulaciju, što će vašoj koži dati zdravi sjaj. Zdrav umor od vježbanja omogućit će vam i mirniji san što će omogućiti da se koža bolje regenerira tijekom noći.

KOZMETIČKI PROIZVODI

Vrijeme je za promjenu kozmetike. Kreme koje ste koristili tijekom zimskih mjeseci ne odgovaraju potrebama vaše kože u toplom razdoblju. Kreme sada trebaju biti laganije, ali hidratacija neka im i dalje bude glavna zadaća. Iako sunce još uvijek nije jako kao u ljetnim danima, svejedno je dobro da krema za lice u sebi sadrži zaštitni faktor.

VODA
Najjednostavniji, najjeftiniji i vrlo učinkovit tretman za vašu kožu je redovito pijenje vode. Nastojite tijekom cijelog dana piti dovoljno vode kako biste spriječili dehidraciju kože i potaknuli njezinu unutarnju hidrataciju.