VRIJEME JE ZA ZABAVU

Pripremi se za ljetne festivale i koncerte

17.06.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Konačno su završili školski dani i pred nama su dani lude ljetne zabave. Mnogi se sigurno vesele koncertima i festivalima bez kojih više ne možemo ni zamisliti ljeto. Ljetna festivalska i koncertna sezona tek se zakuhava, a iskusni pohoditelji takvih događanja dobro znaju da i neke male, naizgled nevažne stvari mogu upropastiti dobar provod (npr. neadekvatna obuća ili odjeća, dehidracija i sl)

Zato na vrijeme razmislite što trebate ponijeti sa sobom na koncert ili festival kako kasnije ne bi bilo problema.

Donosimo mali vodič za sve one koji se ovoga ljeta planiraju zabaviti na nekom od glazbenih festivala kojih ove godine ima u izobilju poput T-Mobile INmusic festivala, festivala Terraneo, DOF-a u Velikoj kraj Požege, Exita Hartere, The Gardena, Metalcampa festivala Seasplash ili Sedam jezera, spomenimo samo neke ili na koncertima koji nas tek čekaju (Korn, Seal).

Ako želiš zauzeti dobro mjesto blizu pozornice, najbolje je to napraviti puno prije početka koncerta jer kasnije će biti teško probijati se kroz publiku, a i puno je veća vjerojatnost da te netko gurne ili ozlijedi. Savjetujemo ti i da, ma koliko te atmosfera ponijela, da izbjegavaš avanture poput skakanja s pozornice, crowdsurfinga ili grubog naguravanja – osobe pored tebe sigurno neće biti oduševljene time.

Isto vrijedi i za razgovaranje mobitelom ili tipkanje SMS poruka – to sve odgodi za kasnije (osim ako nije od vrlo velike važnosti) i uživaj u dobroj svirci. Dobar savjet je i da se ne odvajaš od prijatelja s kojima s došao/la jer ćeš ih u gužvi vrlo teško kasnije pronaći.

Novčanik i mobitel:
najbolje ih je smjestiti u malu torbicu oko struka kako bi ti bili stalno na oku. Naime, događanja gdje ima puno ljudi uvijek su idealna mjesta za kradljivce, stoga budite oprezni

Japanke nisu najbolji izbor za koncerte na otvorenom
Odjeća
U ruksak ili torbicu obavezno ubacite kabanicu za slučaj kiše, a najbolje je odjenuti se slojevito kako bi bili spremni za sve vremenske uvjete (višak odjeće možeš lako skinuti i staviti u torbu). Ponesi i šiltericu ili ljetni šeširić da te zaštiti do jakog sunca i - kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom

Ruksak ili torba
Odaberi modele koji su napravljeni od nepromočivog materijala. Stavi u njega čistu majicu (ako pokisneš ili se oznojiš), energetsku pločicu ili keks u slučaju da ti od vrućine ili uzbuđenja postane slabo, bocu vode kako ne bi dehidirao/-la, vlažne i papirnate maramice, a neka se nađe mjesta i za češalj ili četku, gumicu za kosu i mali neseser s najnužnijim (ali zbilja SAMO najnužnijim) kozmetičkim potrepštinama. Nikako nemoj pretjerivati sa stvarima jer ako ti ruksak ili torba budu preteški, samo će ti predstavljati nepotreban teret i nećeš se moći opustiti. I mada to već znate, tu i tamo provjerite jesu li ruksak ili torba zakopčani do kraja kako te netko ne bi pokrao ili da nešto ne bi izgubio/-la.

Obuća
Ovdje neka ti je glavni moto 'udobno i nepromočivo'. Najbolji izbor za koncerte ili festivale su čvrste cipele ili tenisice koje se mogu nositi i po kiši. Svi koji su ikad otišli na koncerte na otvorenom u japankama, sandalama ili otvorenim cipelama itekako su to požalili (a ni zgaženi nožni prsti im to nisu baš lako oprostili). Posljednjih nekoliko sezona veliki su hit i gumene čizme koje su zbilja odlično rješenje za festivalsko blato, a dolaze u najluđim uzorcima i bojama – od veselih točkica, cvjetića pa do npr. malih mrtvačkih glava što bi se zasigurno svidjelo ljubiteljima metala ili got(h)ičarima

Naravno, ne zaboravite na najvažnije – raspoloženje! I dobro se zabavite!