DOBAR POKLON

Princ William za rođendan će dobiti 93 milijuna kuna

14.05.2012 u 20:58

Bionic
Reading

Princ William će 21. lipnja navršiti 30 godina i tog dana će zahvaljujući svojoj majci, princezi Diani postati puno bogatiji, za 93 milijuna kuna

Princ William, drugi u nizu za britansko prijestolje te suprug popularne princeze Kate Middleton, u trenutku kada navrši 30. godinu, a to će biti 21. lipnja ove godine, steći će pravo na nasljeđivanje dijela novca koji je ostavština njegove pokojne majke, princeze Diane. Nikada prežaljena princeza Diana preminula je nakon prometne nesreće 1997. godine, a oporučno je svojim sinovima, Williamu i Henryju ostavila 13 milijuna funti, što je otprilike 121 milijuna kuna. Svaki princ ima pravo na polovinu iznosa, a princeza Diana je kao uvjet nasljeđivanja novca postavila njihov trideseti rođendan.

Dianina ostavština sastoji se od dionica i udjela, nakita te novca koje je dobila razvodom od princa Charlesa, ali i haljina te drugih osobnih stvari koje se nalaze u njezinom nekadašnjem domu u Kensington Palaceu.

Kako piše Daily Mail, Diana je sinovima prvobitno ostavila 13 mlijuna funti, no dobrim ulaganjem ta suma je narasla na 20 milijuna funtina odnosno 93 milijuna kuna, koliko bi svaki od prinčeva trebao naslijediti. Prema pisanju britanskih medija, princ William se možda i odrekne dijela svoga naslijeđa u korist svoga brata, a Kate i William od naslijeđenog novca navodno planiraju kupiti vlastitu obiteljsku kuću.