KATE MOSS:

Prije vjenčanja imala sam ogromnu tremu

12.08.2011 u 18:23

Bionic
Reading

Britanska modna ikona Kate Moss otvorila je dušu američkom Vogueu i ispričala što je inspiriralo njezinu svadbu

Najveća miljenica Voguea, na čijoj se naslovnici posljednja dva desetljeća pojavila više puta od svih modela na svijetu, otvorila je dušu američkom izdanju istoimenog časopisa i

ispričala što ju je sve inspiriralo za njezinu veliku cigansku trodnevnu svadbu.

'Uvijek sam bila zaljubljena u taj ciganski način života. Parovima ništa nije dopušteno prije vjenčanja, zato se i žene tako mladi, već sa 16 godina. A tek njihove kičaste, bogato ukrašene, raskošne vjenčanice, ne znam kako mlade u njima dođu do oltara. Meni je to genijalno', objasnila je 37-godišnja britanska modna ikona koju je na vjenčanju 1. srpnja pratilo 16 malih djeveruša, a među njima je bila i njezina osmogodišnja kći Lila Grace.

'Bila sam jako uzbuđena. Samo sam gledala Jamieja koji je bio tako smiren i sladak. Rekla sam sebi: idemo to napraviti', kaže Kate koja je modnim pistama uvijek hladnokrvno koračala, no na putu do oltara trema ju je savladala:

'Da nije bilo mojih prijatelja, ne znam kako bih preživjela. Priređivala sam velike rođendanske proslave, organizirala zabave za prijatelje, no ništa se ne može mjeriti s vjenčanjem. To je posve drukčiji tulum.'

'Jamie je pomalo strahovao da ću poludjeti od tisuće sitnica na koje je trebalo misliti i srediti za vjenčanje, odahnuo je kad sam nakon svadbe opet postala normalna', ispričala je najveća miljenica londonskog noćnog života čiju je vintage vjenčanicu dizajnirao njezin veliki prijatelj John Galliano.

Iako je dizajner nakon skandala i otkaza u Dioru bio depresivan i obeshrabren, Kate nije odustala od ideje da joj sašije vjenčanicu o kojoj će se dugo pričati. I sam Galliano zahvalan je Moss što ga je svojom upornošću vratila u život.