NARUŠENO PRIJATELJSTVO

Prijateljice, vrati mi se!

27.01.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Je li ti tvoja najbolja prijateljica dala do znanja da ne želi više ništa imati s tobom? Znaš i sama da si je nebrojeno puta povrijedila i tvoj zadnji čin bila je samo kap koja je prelila njezinu čašu strpljenja

Otišla je, rekla konačno zbogom. No ti se ne možeš pomiriti s time i tek sada, kada si je izgubila, uvjerila si se koliko ti je njezino prijateljstvo značilo i koliko ti njezina prisutnost fali. A da ne spominjemo i ljubavne savjete, rame za plakanje i sve ono što pravo prijateljstvo nosi sa sobom.

Ne očajavaj. Trebat će ti puno sreće, ali nemoj odustajati.

Daj joj prostora. Najgore je navaljivati i krenuti u pomirbu dok su emocije još svježe i rane tako bolne. Pusti neka se sve slegne kojih tjedan do deset dana, a onda kreni laganim koracima.

Priđi joj i reci kako se osjećaš. Da, najbolji je izravan kontakt. Iako ti se slanje SMS-ova ili poruka na Facebooku čini mnogo prihvatljivije, ona će to vrlo vjerojatno ignorirati. Dakle, nađi povoljan trenutak, trenutak kada je sama i znaš da vas nitko neće lako omesti, i reci joj kako se osjećaš. Opiši joj svoje osjećaje i reci da ti je žao. Kajanje ponovi nekoliko puta, ali pazi da ne pretjeraš. Budi kratka, jezgrovita, a onda je ostavi neka to sve odvagne.

Opet joj ostavi vremena, a onda ponovno priđi. Ovaj je put pitaj je li razmislila o svemu i možete li opet biti frendice. Naglasi joj koliko ti njezina prisutnost nedostaje u životu i koliko se kaješ zbog onog čime si je povrijedila.

Nemoj zapadati u svađe. Prijateljica će te možda povišenim tonom napasti zbog onoga čime si je povrijedila, ali nemoj reagirati na sličan način, a posebice davati izjave: 'Pa ti si meni napravila to i to!'

Budi nježna i brižna. Ako si nabavila nešto što znaš da ona jako voli, pokloni joj to. Ne treba tu puno riječi, već najviše smjelosti i hrabrosti. Dovoljno je doći do nje i dati joj predmet ili što god to bilo s nekom lijepom rečenicom. Također, ako saznaš da je prehlađena ili ima gripu ili neku drugu bolest, posjeti je, nazovi, odnesi joj voće i čokoladu. Pokaži joj da ti je stalo i da si uz nju i kada joj je teško.

Budi dosljedna. Ponašaj se u skladu sa svojim riječima.

Osmjehuj joj se.
Čini to kada god je vidiš, neka u tvojim očima vidi prijateljstvo i naklonost. Neka zna da si uvijek sretna kada je vidiš.

Uključi i drugu prijateljicu kojoj ćeš objasniti cijelu situaciju i koja će ti biti podrška i pokušati ljutoj frendici objasniti koliko ti je žao.