FORE S NETA

Priča o strpljenju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2011 07:21
  • Objavljeno 07.03.2011 u 07:21
kornjača

kornjača

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Šebelić

Jednog dana čovjek se šetao parkom u blizini svoje kuće. Naišao je na kornjaču. Bila mu je zanimljiva i htio ju je malo bolje pogledati. Ali ona se, naravno, uvukla u svoj oklop

On ju je uzeo i ponio svojoj kući. Nije htio odustati. Htio je vidjeti kakva je izvan oklopa.

Stavio ju je na terasu pred ulazom. Čekao je da se pojavi iz oklopa. Samo da je vidi, pa bi je pustio. Ali ona nije izlazila. Uzeo je stolicu, sjeo i čekao. I ništa. Nije se pojavljivala. Počeo joj je pjevati. Nije reagirala. Pričao joj je. Nikakav rezultat. Pokušao ju je namamiti hranom. Ali ništa se nije dešavalo. Kornjača nije htjela izaći iz svog oklopa.

Prošlo je nekoliko sati i čovjek je morao krenuti svojim poslom. Zagradio je terasu da kornjača ne može pobjeći. Još uvijek je nije vidio izbliza. Nije htio odustati. Ali kornjači je bilo dosta. Kada se vratio, terasa je bila prazna. Nju nije bilo briga za ogradu. Izašla je i otišla.

Čovjek je naučio lekciju od kornjače. Ona je jednostavno čekala. Nije joj trebala hrana. Nije je zanimalo njegovo pjevanje. Ni priče koje joj je pričao. Jedino što je htjela bilo je da on ode. I zato je strpljivo čekala. Čekala je da on ode, a zatim je otišla i ona.

Strpljenje... jedna od važnih stvari u životu... Ako strpljivo čekate čak i trava može postati mlijeko...

 

 

Internetom ili e-mailovima svakodnevno kruže razni biseri, šale, mudre misli ili zanimljivosti skinute s neta, s blogova i portala, ili iz nečije glave direktno. U rubrici Fore s neta možete vidjeti neke od njih, a možda ste ih već negdje i pročitali. Imate li i vi neku dobru foru, pošaljite je nateen@t-com.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi