POVRATAK OSNOVAMA

Pretjerujete li sa šminkom?

30.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Svrha šminke je da lice izgleda kao da je nije ni 'vidjelo'. Obuzdajte potrebu za pretjerivanjem, izgledat ćete mnogo bolje!

Prava nijansa ruža ili rumenila razbudit će siv ten

Odmjereno nanesenim puderom i korektorom možemo prikriti nepravilnosti, a vještim sjenčanjem kapaka naglasiti oči. Prava nijansa ruža ili rumenila razbudit će siv ten i odvući pažnju s manje reprezentativnih dijelova lica.

Eksperimentiranje intenzivnim i neobičnim bojama sjenila i ruževa u dnevnim lookovima, pogotovo ako se upražnjava istodobno, simpatično je na mlađahnim licima tinejdžerica i manekenki, ali vrlo rijetko laska zaposlenim i ženama u najboljim godinama.

Najveći dio vremena koje vam je potrebno da se našminkate posvetite make-up podlozi. Nakon što ste hidratirali lice uobičajenom dnevnom kremom, nepravilnosti možete 'zagladiti' make-up bazom ili primerom. Zatim nanesite toniranu ili BB kremu, ili tekući puder, recimo Lancôme Teint Miracle ili Teint Idole Ultra 24H, koje možete nabaviti po povoljnoj cijeni u formi putnih minipakiranja.

Eventualne nepravilnosti ispravite korektorom pa podlogu fiksirajte puderom u kamenu ili prahu, poput novog Clarins Skin Illusion, obogaćenog mineralima i biljnim ekstraktima koji matiraju i njeguju kožu lica.

Ako imate osjetljivu kožu i oči, trepavice možete decentno naglasiti hipoalergenom maskarom iz prigodnog make-up seta francuskog dermokozmetičkog brenda La Roche-Posay Be-You-tiful. U setu ćete naći micelarni odstranjivač maskare koji neće iritirati sluznicu, a tu su i tekući puder, tuš za oči i lak za nokte.

Usne možete decentno istaknuti univerzalnim ružičastim 'želatinoznim hibridom' između ruža i sjajila Catrice Ultimate Lip Glow u šarmantnoj nijansi One Shade Fits All.

Nokte razigrajte raznobojnim i svjetlucavim lakovima, poput onih iz nove kolekcije Anny Dressed for the Stage