FORE S NETA

Prepričavanje lektire

01.11.2010 u 11:06

Bionic
Reading

Mnogima od samog spomena lektire pada mrak na oči i zuji u ušima. Pročitajte kako je nekoliko učenika prepričalo neke od najslavnijih naslova svjetske književnosti

'ROMEO I JULIJA'
Romeo i Julija su žabari iz Verone i oni se muvaju zajedno. Međutim, starci su im veoma zeznuti i uopće se ne podnose jer su u istom biznisu, ali su u različitim ekipama. Cilj im je da ih ne provale i da im ne ukinu kinte, pa se viđaju tajno. I tako na 50 strana oni kao nešto kriju i muljaju jedno drugom da se vole. Na kraju, jednom prilikom upadnu u loš trip i roknu se.

'ZLOČIN I KAZNA'
Neki student je stalno bez kinte jer mora plaćati stan, budući da je ispušio za mjesto na nekom poslu. Jednom prilikom je bio u bedu, pa je uletio kod neke babe, bogate k'o brod, i ubio je. Poslije je uletio u frku sa samim sobom jer se bojao da će ga murija provaliti. Ustvari, on i nije bio neki krimos, već curica, pa se na kraju sam prijavio muriji.

'ILIJADA'
Ta 'Ilijada' duga je k'o gladna godina. Vođa jedne ekipe mazne ribu vođe druge ekipe. Onda ovaj prvi, da ne ispadne papak, skupi ortake i opkoli ih k'o Turci Sisak. Ali ovi prvi popuše, onako žestoko, jer su ovi drugi bili spremni. Onda jedan tip smisli kul foru da zeznu ove druge. Šatro, kao boli ih za ribu, važan im je biznis koji može propasti zbog nastale frke. Tako oni odu i ostave šleper cigara drugoj ekipi u kome su sakrili dio ekipe. Ovi prvi su mislili da su ih dobili i počeli sa slavljem. Kad su se ponapijali i udrogirali, ovi drugi su izletjeli iz šlepera i porazili ih do jaja.

'RAT I MIR'
Prije dvjesto godina Francuzi krenu na Ruse i dođu do Moskve. Onda je došla zima, Francuzi se posmrzavaju i Rusi ih maznu. Knjiga ima soma strana, tu ima i neke ribe, partijanja, žvaču nešto, muljaju cijelo vrijeme.

'PROCES'
Tipa uhvate drotovi bez razloga i siluju ga kroz cijelu knjigu i na kraju ga zeznu do jaja.

Internetom ili e-mailovima svakodnevno kruže razni biseri, šale, mudre misli ili zanimljivosti skinute s neta, s blogova i portala, ili iz nečije glave direktno. U rubrici Fore s neta možete vidjeti neke od njih, a možda ste ih već negdje i pročitali. Imate li i vi neku dobru foru, pošaljite je na teen@t-com.hr.