KUTAK ZA CURE

Prepoznajte simptome ovisnosti o ljubavi!

23.06.2014 u 12:13

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne, nekim curama se više sviđa sama ideja da su zaljubljene i da su u vezi nego osoba s kojom se viđaju

Možda se čini čudno, ali npr. nekim pripadnicama ženskog spola (ovo se odnosi ne samo na tinejdžerice) čak je uzbudljiviji lov na nekog dečka nego kad zbilja započnu vezu. Je li vam se često događalo da započnete vezu i vrlo brzo shvatite da to nije to? 

Evo kako prepoznati te simptome!

1. Totalno zapostavljaš prijatelje kad si u vezi: Normalno je da kad ste tek friški u vezi provodite puno vremena s novim dečkom. No cure koje su ovisnice o ljubavi imaju običaj nestati kad su u vezi - što znači da su toliko okupirane novim dečkom da jednostavno zaborave na stare prijatelje.

2. Ideš iz veze u vezu: Ne voliš biti sama i ne sjećaš se kad si bila solo jer ideš iz veze u vezu? Ako nisi nikad bez dečka, i ti si vjerojatno ovisnica o ljubavi. Zapitaj se jesi li možda započela neku vezu kako bi se osjećala manje nesigurno ili sama nego što te je neki dečko zaintrigirao kao osoba. Glumica iz 'Slatkih malih lažljivica' Ashley Benson je izjavila u jednom intervjuu da se umorila od veza te da je sad uzela slobodno - samo za sebe. 'Stalno sam bila u vezama i odlučila sam da je vrijeme da se posvetim sebi', rekla je Ash.

3. Tvoje veze nikad ne traju dugo: Ako imaš reputaciju osobe čije su ljubavi kratkoga vijeka, razlog je to više da se zapitaš jesi li osoba kojoj je najvažnije samo ne biti solo. Kako bi shvatila gdje si pogriješila i što zbilja želiš od dečka, potrebno je određeno vrijeme. Radije uzmi predah i nemoj samo juriti iz veze u vezu.

4. Uvijek padaš na isti tip dečka: Neke cure biraju dečke prema određenim obrascima (zgodan, popularan, ima cool stil, bavi se sportom...). Ipak, to ne znači da je takav dečko savršen izbor za tebe. Pogrešno je biti s nekim samo što se uklapa u tu idealnu sliku savršenog dečka za tebe.

Ukoliko se si prepoznala u nekoj od opisanih situacija, vjerojatno si samo ovisna o osjećaju slijepe zaljubljenosti koja nema veze s ljubavlju. Najbolje je neko vrijeme 'odmoriti' od veza, odnosno provesti neko vrijeme kao solerica. Pokušaj upoznati sebe kako bi znala što želiš od drugih. Poradi na samopouzdanju jer nisi luzerica ako nemaš dečka. Druži se s prijateljima, otkrij što te zanima, pronađi aktivnosti koje će te potpuno zaokupiti, izlazi neopterećena s ciljem da se dobro zabaviš, a ne s misijom da moraš naći dečka. Tek oboružani samopouzdanjem i zadovoljstvom samim sobom možemo pronaći iskrenu ljubav. Good luck.