jednostavnost je ključ

Pravila make-up rutine pomoću kojih Francuskinje izgledaju besprijekorno svaki dan

18.11.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Francuskinje su definitivno usavršile savršen make-up s kojim izgledaju kao da nisu uložile puno truda, a svejedno izgledaju svježe, odmorno i lijepo. Crveni ruž kao zaštitni znak, njegovana koža i umjerenost tajne su lijepog izgleda kojem težimo

Možda je stereotip, ali svi doživljavamo Francuskinje pravim eksperticama kada je u pitanju odijevanje i šminkanje. To ni ne čudi jer Francuska je dom nekih od najvećih kozmetičkih kuća poput L’Oréala, ali i neizostavnih luksuznih brendova poput Chanela i Diora.

S obzirom da je poznavanje šminke upisano u francuske korijene, ni ne čudi činjenica da su Francuskinje uzor pri kreiranju jednostavnih lookova.

Svaka Francuskinja otkrit će vam da joj je prioritet preparativa, a ne dekorativa. Početak je zasigurno u njihovoj koži koja je glatka i sjajna, što ujedno znači da zrači zdravljem. Upravo je zdrava koža neizostavna baza za svaki dobar make-up look.

Stoga, najvažnije je da doista brinete o svojoj koži. Trebali biste ju masirati i pružati joj dobre tretmane hidratacije i čišćenja.

Francuskinje preferiraju tekuće pudere koji pružaju savršenu bazu prirodnom izgledu, ali puder često ni nije u rutini šminkanja. Prekrivanje blistavosti vaše kože učinit će vaše lice dosadnim i neprirodnim. Umjesto toga, Francuskinje se kunu u dobru kremu za lice i CC serum koji koži daje blistav sjaj.

  • +6
Jeanne Damas Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

'Stvarno osvježava kožu i ujednačava ton kože, bez obzira što ste prošli dan prije. Osobito je dobro ujutro ako ste imali dugu noć', objašnjava francuska vizažistica.

Jednostavnu rutinu svele su na svega nekoliko proizvoda, a ruž koriste u različitim funkcijama. Najbolja opcija je ruž u nude ili roskastim tonovima. Jednom kada nabavite idealni ruž, možete ga koristiti za gotovo sve – na usnama, na obrazima kao rumenilo, pa čak i na očima kao sjenilo koje će zaokružiti cijeli look.

Na kraju, tu je i neizostavan crveni ruž! Iako ga mnoge koriste samo u posebnim prilikama, Francuskinje se od svog zaštitnog znaka ne odvajaju!