BEAUTY SAVJETI

Poznata dermatologinja otkriva kako bi trebala izgledati njega kože muškaraca

06.04.2022 u 10:37

Bionic
Reading

‘Zaštitite svoju kožu i ona će vas’ moto je Barbare Sturm, slavne dermatologinje i vlasnice istoimenog kozmetičkog brenda čije su vjerne klijentice poznate dame poput Victorije Beckham, Belle Hadid i Kim Kardashian. Njezine netoksične i ultrakoncentrirane formule nalaze se na popisu najboljih pro-glow proizvoda, a u razgovoru za modnu bibliju Vogue otkrila je kako bi se svaki muškarac trebao brinuti o svojoj koži

Prema slavnoj dermatologinji, zdrav način života i pažljiva rutina njege neophodni su za postizanje besprijekorne, glatke i ujednačene kože, a ovo je njezinih pet savjeta za muškarace:

  • Učinkovita rutina njege kože: danas brojni muškarci shvaćaju da je dobra beauty rutina neophodna za njegovan izgled, a da biste izgledali dobro, morate se brinuti o svojoj koži
  • Osigurajte si dovoljnu količinu sna
  • Usvojite protuupalnu dijetu i izbjegavajte pretjeranu konzumaciju alkohola
  • Pokušajte pronaći vremena za meditaciju i uklanjanje stresa
  • Izbjegavajte nezaštićeno izlaganje UV zrakama, HEV svjetlosti i onečišćenjima.

Za besprijekornu rutinu njege kože važno je rigorozno koristiti niz tretmana. Sturm objašnjava da bi 'svaki muškarac u svojoj beauty torbici trebao imati sredstvo za čišćenje lica, piling za lice ili eksfolijant, serum na bazi hijaluronske kiseline i hidratantnu kremu za lice'.

Prema riječima poznate dermatologinje, laserski tretmani, kao i različite kiseline, u stanju su promijeniti prirodnu funkciju barijere kože i uzrokovati dehidraciju i/ili disfunkciju, stoga ih ne preporuča, a brijanje naziva 'blagoslovom i prokletstvom'.

Iako se kroz rutinu brijanja moguće riješiti mrtvih stanica kože, ono također izaziva upale, stoga preporučuje korištenje umirujućih seruma za ublažavanje iritacije i opeklina.