ZA SVAKI UKUS

Cool bob, voluminozni uvojci ili razbarušena kratka kosa? Ovo su trenutno najpoželjnije frizure

23.03.2022 u 14:13

Bionic
Reading

Proljeće je konačno stiglo, a to znači da je vrijeme da počnete razmišljati o osvježenju imidža

Ako trebate temeljit redizajn nakon zime, oduševit će vas neodoljive frizure koje za ovu sezonu diktiraju modni trendovi, a zadovoljit će i ljubiteljice i kratkih i dugih stilova.

Što se nosi? Od zavodljivog boba pa do kratke rokerske frizure a la frontmen Rolling Stonesa Mick Jagger, donosimo pet najvažnijih trendova koje možete isprobati ako ste u potražnji za novim imidžem.

Tzv. Jaggerov rez

Inspirirana prepoznatljivom frizurom Micka Jaggera iz 70-ih, ova frizura sa šiškama slavi vašu prirodnu teksturu mekim rezovima i laganim slojevima, posebno oko ušiju i potiljka. 'Slatka je, androgina, a opet djeluje ženstveno i moderno', ističe frizer Larry King. Za dodatni volumen koristite malo pjene te prstima dočarajte prirodnu teksturu kose dok je sušite fenom.

Skandinavski valovi

Skandinavski valovi su veliki hit ove sezone, a kosa se lagano uvije počevši od potiljka i prema naprijed. Kada se ohladi i učvrsti, uzmite četku za feniranje i nježno prođite kroz kosu. Rezultat? Mekani valovi koji izgledaju lagano raščupani i dodaju oštrinu izgledu. Vrlo cool i ženstveno!

Y2K ekstenzije

Y2K groznica zarazila je svijet, a koji je bolji način da prihvatite ovaj trend od XXL ekstenzija? Sjetite se Britney Spears, Paris Hilton i Lindsay Lohan. Frizeri ističu da su najtraženije upravo upadljive ekstenzije poput onih s početka 2000-ih, koje su u potpunoj suprotnosti s prirodnijim verzijama koje smo mogli viđati unazad nekoliko godina.

Bob s duljim šiškama

Da, istina je: bob će ostati s nama. Ali ne bilo kakav bob, već više midi duljine, upotpunjen izraslim šiškama ili onima 'zavjesa' stila. Naglasak je na šiškama koje trebaju biti meke i nježno ošišane te se prelijevaju u duže pramenove sa strane, uokvirujući lice i ističući jagodice. Ova frizura pristaje gotovo svima i izgleda elegantno i chic. Kosa može biti samo prirodno osušena na zraku i izgledat će jednako sjajno, ležerno i cool, a šiške nosite podijeljene na stranu ili po sredini.

BEZVREMENSKA LJEPOTA

Izgleda senzacionalno: Pogledajte sve stajlinge Jennifer Lopez s dodjele prestižnih glazbenih nagrada

Pogledaj galeriju

Povratak voluminoznih frizura

Ako ste dugokosi, onda će vam se sigurno svidjeti veliki revival voluminoznih stilova, inspiriranih 'Studijem 54' i temeljenih na glamuru i seksepilu. Da biste stvorili taj look, potrebni su vam uvijači i pjena za volumen. Kako ih postići? Stavite malo pjene na svježe opranu kosu i osušite fenom dok se potpuno ne osuši. Stavite uvijače role paralelno u kosu od prednje strane prema natrag kako biste stvorili više volumena na vrhu glave, a to je ono što svi žele. Nastavite na ovaj način, uvijajući preostalu kosu sa strane, a zatim dolje do potiljka. Kako bi rezultat potrajao, stavite malo laka na kosu. Ovaj je izgled među prvima isprobala Jennifer Lopez te se ponosi svojom raskošnom kosom prošaranom pramenovima u nekoliko tonova karamele i meda.