KARIRANA KOŠULJA

Povratak modnog klasika s daškom buntovništva

14.01.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Vladavina kariranih košulja nimalo ne jenjava, a kako je vrijeme sezonskih rasprodaja, svakako se opskrbite s nekoliko bezvremenskih komada odjeće i unesite dašak buntovništva u svoju garderobu

Karirane košulje oduvijek su bile rezervirane za one koji hrabro furaju neki svoj film i koji se ne boje kritika. Podsjećaju nas na grunge i Nirvanu, Pearl Jam, Soundgarden Alice In Chains i druge kultne bendove koje i danas mnogi navode kao svoje glazbene uzore… Budući da su sad totalno in modni utjecaji iz 90-ih i grunge doba, kad su karirane košulje bile neizostavan dio u garderobi mnogih, ne čudi da su ponovno zavladale modnom scenom.

Country pop zvijezda Taylor Swift luda je za kariranim košuljama

Karirane košulje su udobne i pristaju svima, a mogu se nositi na bezbroj načina. Ako se bojite da ćete izgledati previše country ili casual, stilisti savjetuju varijante kariranih košulja u pastelnim i nježnijim tonovima, naglašenog struka i sa ženstvenim detaljima poput puf rukava ili volančića.

Karirane košulje savršene su za slojevito odijevanje i iznenadne promjene temperatura koje nam je donijela ovogodišnja zima, a bez obzira odlučite li se za elegantniju varijantu krojenu uz tijelo s volančićima ili klasičnu košulju muškog kroja, bitno je da odaberete model u kojem se dobro osjećate. Iako su prije bile više vezane uz pripadnike subkulturnih grupa, košulje s prepoznatljivim kockicama vrlo su omiljene i među slavnim trendsetericama.

Kockaste košulje tako možemo vidjeti i na Taylor Swift, Kristen Stewart Seleni Gomez, Vanessi Hudgens, a vole ih i njihove starije šoubiz kolegice Jennifer Aniston Ashley Olsen, Gwen Stefani, Charlize Theron

Ako ste u buntovnom 'modu', kariranu košulju navucite preko majice s dugim rukavima, stavite dugi lanac s nekim otkačenim privjeskom te odjenite traperice s bajkerskim čizmama ili martama, a za večernji look kockastu košulju uparite s nekom otkačenom majicom s printom, skinny trapericama, predimenzioniranim narukvicama i gležnjačama na petu.

Volite li biti zapaženi, kockastu košulju možete isfurati s velikom maramom i prslukom, zavezati je u struku u ležerni čvor, a možete svoj outfit upotpuniti i zanimljivim remenom preko košulje - sve opcije su otvorene.

Pomalo štreberska kombinacija karirane košulje i džempera također može izgledati slatko, a nećete pogriješiti ni ako dulju karo košulju odjenete na tajice.

Kreativke znaju da se i bez škara, igle i konca stara karirana košulja može začas transformirati u efektnu haljinu. A evo i kako: