nagradnjače

Povodom 5. Međunarodnog kongresa nutricionista osvojite poklon paket za podizanje imuniteta

16.11.2017 u 13:35

Bionic
Reading

Dolaskom hladnijih dana na vrata nam kucaju različite viroze i prehlade. Kako bi se tijelo obranilo od bolesti, mnogi posežu za različitim metodama podizanja imuniteta

Nedavno je održan okrugli stol u organizaciji Oktal Pharminog brenda Zona Vital, na kojem su se mogli doznati provjereni savjeti, ali i mitovi koji se vežu uz očuvanje imuniteta. O imunitetu su govorile nutricionistica Tena Niseteo, Martina Nola Sau, voditeljica grupe proizvoda Zona Vital iz Oktal Pharme, Martina Požgaj, urednica lifestyle mjesečnika Ljepota i zdravlje, i Lidija Bojić Ćaćić, instruktorica za ženski rukomet Hrvatskog rukometnog saveza.

Nutricionista Tena Niseteo je naglasila da su istraživanja pokazala kako su dobrim dijelom naše bake bile u pravu. Važno je pratiti godišnja doba i uživati u namirnicama koje prate to godišnje doba. Trenutno bi se na našim stolovima trebali naći citrusi te gljive i kesteni, koji su prirodni izvor betaglukana.

Također, jedan od zaključaka okruglog stola je važnost vraćanja obitelji u blagovaonicu i zajednički objed svakog dana. 'Važno je ručati u miru i odmoriti poslije ručka. Riješiti se stresa, ali i educirati se i zatražiti savjete stručnjaka. Suplementacija mora biti ciljana, individualizirana i preporučena od stručnjaka', zaključila je Tena Niseteo.

Neki od poznatih i učinkovitih prirodnih dodataka prehrani nalaze se nadohvat vaše ruke. Upravo zbog toga je i pokrenuta linija proizvoda Zona Vital. Oktal Pharma iz linije Zona Vital preporučuje tri proizvoda koji će, kako kaže njihov slogan, postati pravo #mojepojacanje:

B COMPLEX kapsule sadrže vitamin skupine B koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti

ONE-A-DAY kapsule - multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani

BETAGLUCAN s vitaminom D3 koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Betaglukan se smatra najsnažnijim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sustava koji može povećati djelotvornost imuniteta i do nekoliko puta.

Martina Nola Sau, voditeljica grupe proizvoda Zona Vital, izjavila je kako su svi sastojci njihovih proizvoda strogo kontroliranog porijekla te prije stavljanja na tržište prolaze i laboratorijsku kontrolu. Proizvodi Zona Vital nastali su upravo u suradnji s nutricionistima, farmaceutima i liječnicima. 'Suplementacija se treba provoditi prema savjetima stručnjaka, a posebno je važna edukacija potrošača', izjavila je Martina Nola Sau.

Univerzalno sredstvo ili odgovor kako se zaštititi ne postoji, ali je sigurno da kvalitetnim načinom života utječemo i na naš imunitet, za čije održavanje nije potrebno novca.

Neke od najboljih metoda podizanja imuniteta potpuno su besplatne! Jedino što vam za njih treba - jest ustrajnost.

I, ne zaboravite, imunitet ćete uvijek osnažiti uz: dovoljno sna, ako smanjite unos alkohola i broja cigareta, eliminirate stres, ako bazirate svoju prehranu na svježim i cjelovitim namirnicama, smanjite unos šećera te boravite na svježem zraku. Također, druženje s prijateljima pomoći će boljem imunitetu.

Ukoliko vas zanimaju slične rasprave i komentari renomiranih domaćih i stranih stručnjaka iz područja prehrane i srodnih znanosti, priključite se 5. Međunarodnom kongresu nutricionista od 17. do 19. studenog u hotelu Panorama Zagreb, a prijaviti se možete putem službene web stranice. Naime Međunarodni kongres nutricionista se već petu godinu zaredom uspješno organizira te s punim pravom dobiva status tradicionalnog kongresa! Organizatori su Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, Hrvatski zbor nutricionista i Udruga nutricionizma Balans. Kongres se organizira u suradnji s međunarodnim partnerima, Američkim društvom za parenteralnu i enteralnu prehranu te Slovenskim strukovnim udruženjem nutricionista i dijetetičara, kao i trima domaćim partnerima, Klinikom za dječje bolesti Zagreb, KBC-om Split te Udrugom studenata PROBION s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zašto sudjelovati na kongresu?

  • Kongres okuplja ne samo nutricioniste, već i stručnjake različitih grana znanosti od medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije do psihologije
  • Kongres boduje pet komora: Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora, Hrvatska psihološka komora, Komora hrvatskih zdravstvenih radnika te Hrvatska komora medicinskih sestara
  • Aktivnim sudjelovanjem u poster sekciji moguće je osvojiti odlazak na kongres/edukaciju po želji u 2018. godini u maksimalnom iznosu od 10.000 kn
  • U sedam aktualnih predavačkih sekcija predavanja održava niz renomiranih domaćih i stranih stručnjaka iz područja prehrane i srodnih znanosti s obzirom na usko područje strukovnog djelovanja
  • Stjecanje praktičnog znanja na radionicama
  • Provođenje rasprave u panelu Etika prehrambenog marketinga
  • Stjecanje poznanstava tijekom raznolikih društvenih događanja kongresa poput pauza za kavu, gastro-eno evenata i gala večere

Čitateljima tportala darujemo tri poklon paketa (svaki poklon paket sadrži B COMPLEX, ON-A-DAY kapsule, BETAGLUCAN s vitaminom D3), a dobitnici će biti objavljeni u ponedjeljak 20. studenog.

Sudjeluj

Za sudjelovanje u nagradnjači klikni ovdje